V najbližších týždňoch by sa mohli otvárať ďalšie ročníky

Utorok, 06.04.2021 08:00 redakcia
Správy pre študentov

Ako sa epidemiologická situácia na Slovensku zlepšuje, prechod z celoslovenského na regionálny Covid automat je čoraz reálnejší. S tým súvisí aj umožnenie otvárania ďalších ročníkov v školách. Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling preto apeluje na dodržiavanie preventívnych opatrení.

Pandemická situácia na Slovensku sa pomaly zlepšuje. Nasvedčujú tomu klesajúce čísla hospitalizovaných. Práve to je jednou z troch kľúčových podmienok na to, aby sa mohol Covid automat prepnúť na regionálnu úroveň. „V posledných dňoch sme komunikovali s novým premiérom aj s epidemiologickým tímom. Situácia vyzerá priaznivo a ak sa podarí udržať tento trend aj po Veľkej noci, mohol by sa v nasledujúcich týždňoch Covid automat prepnúť na regionálnu úroveň, čo by znamenalo otváranie ďalších ročníkov,“ poznamenal šéf rezortu školstva B. Gröhling.

Ako však dodal, ešte stále nie sme z najhoršieho vonku a vývoj situácie závisí hlavne od toho, ako zvládneme aj tieto veľkonočné sviatky. Apeluje preto na dôsledné dodržiavanie preventívnych opatrení. „Chcel by som preto vás všetkých veľmi pekne poprosiť, aby sme boli cez Veľkú noc čo najzodpovednejší́ a aby sme sa snažili znížiť akékoľvek riziko nákazy. Čím budeme všetci zodpovednejší, tým rýchlejšie bude možné vrátiť ďalšie ročníky a stupne späť do škôl v jednotlivých okresoch.“

V závislosti od vývoja situácie by sa dalo predpokladať, že k prechodu z celoslovenského do regionálneho Covid automatu by mohlo dôjsť v najbližších týždňoch.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.016 s.