Sloboda (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: xara (17)
Typ práce: Referát
Dátum: 24.04.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 218 slov
Počet zobrazení: 77
Tlačení: 5
Uložení: 9

Sloboda (Úvaha)

Pre niektorých ľudí sloboda znamená, že môžu robiť, čo chcú. Lenže to nie je pravda. Naša sloboda sa totiž končí tam, kde sa začína sloboda druhého človeka. Presne tak, ako povedal John Locke. V minulosti, aj keď to nebolo až tak dávno, ľudia nežili tak ako my teraz. Nemohli napríklad cestovať do zahraničia, pretože to bolo zakázané. Rovnako to bolo s počúvaním zahraničnej hudby. V dnešnej dobe to tak už nie je.

Ľudia cestujú na dovolenky prevažne do zahraničia a aj hudbu si každý vyberá podľa svojho vkusu. Vtedy dokonca nemohli ani mladí ľudia študovať mimo Slovenska. A to je pre dnešnú dobu úplne normálna vec. Sloboda neznamená, že si každý môže robiť čo chce, pretože tak by to asi dlho nevydržalo.

Sloboda znamená, že ľudia majú právo vyjadriť svoj názor, robiť veci a správať sa tak, ako im to príde vhodné, avšak len dovtedy, pokiaľ tým nezasahujú do slobody iného človeka. Ak toto porušia a zasahujú do slobody iného človeka, v tom prípade to už nie je sloboda ale obmedzovanie práv iných ľudí, a preto by mal každý robiť iba to, čo má a čo môže. Niektorí ľudia robia iba to, čo chcú a čo im vyhovuje a neuvedomujú si, že svojím konaním obmedzujú ľudí, pre ktorých už sloboda nie je to, čo by mala byť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu