Sociálne siete (Výklad)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: filomena (18)
Typ práce: Maturita
Dátum: 24.04.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 396 slov
Počet zobrazení: 163
Tlačení: 10
Uložení: 7

Sociálne siete (Výklad)

Sociálne siete ovplyvňujú náš každodenný život. Vedeli by ste si predstaviť život bez nich? Ja veru nie. Pomáhajú mi pri prežívaní môjho života v plnom nasadení. Či už sa to týka vecí ohľadom školy alebo môjho voľného času.

Sociálne siete sa často stávajú mojimi neoddeliteľnými pomocníkmi pri riešení mojich problémov. Ale ako sa vraví " Koľko ľudí, toľko chutí"... Tak má každý na sociálne siete iný názor. Niektorým ľuďom vôbec nechýbajú. Zatiaľ čo ja beriem sociálne siete veľmi pozitívne, iní o nich môžu mať negatívnu predstavu.

Podľa mňa sociálne siete v živote človeka by mali hrať určitú rolu,ale určite nie hlavnú, skôr vedľajšiu! Myslím si, že všetko treba, ale hlavne všetko s mierou. Aby náhodou nevznikli nijaké závislosti, ktorými bohužiaľ v dnešnom svete mnoho ľudí trpí. Celý deň byť online na facebooku, čítať si príspevky a "spamy" priateľov, písať si s nimi...To je podľa mňa závislosť. Okrem závislosti na sociálnych sieťach si treba dávať aj na všelijaké podvody.O Ukradnutí identity či ukrytom malware pod divným linkom na čínsku stránku už určite každý počul.

Zapamätať si treba aj to, že čo raz na internete zdieľame, to už tam navždy aj ostane. Treba sa nad sebou v prvom rade zamyslieť. Je potrebné si uvedomiť, že na sociálnej sieti to uvidia všetci. Dodržujete na sociálnych sieťach netiketu ? Asi vačšina z vás už vie, že mám bieleho psa Westíka (plemeno).

Raz dávno som bol na zraze Westíkov. Spoznal som ich majiteľov, neskôr si ma pridali na facebooku do priateľov. Jedna pani z Českej republiky vytvorila profil aj svojmu psovi. No neviete si ani predstaviť, ako som sa smial, keď uverejnila príspevok : " Haf, Haf, som spapkal cely balíček piškotiek, teraz ma už tretí deň bolí moje bruško, haf, haf, haf..." ... No čo by ste si o tej pani asi pomysleli ?

Ale sociálne siete majú aj veľa svojich kladných stránok. Môžeme tu spoznať nových ľudí, porozprávať sa so spolužiakmi, so vzdialenou rodinou...Som vďačný Markovi Zuckerbergovi za to, že stvoril moju obľúbenú sociálnu sieť Facebook - neskutočne mi týmto činom uľahčil život.

Technika ide rýchlo dopredu a ľudia sa môžu na sociálne siete pripojiť kedykoľvek a kdekoľvek cez svoje mobilné zariadenia, tablety a pod.. Je to super, aspoň podľa môjho názoru. Napríklad pri nekonečnom čakaní v čakárni zubárky p. Muchovej, na autobusovej zastávke a na iných miestach môžu takto príjemne stráviť svoj čas s priateľmi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu