Prevencia psíkov je dôležitá pre udržanie ich zdravia

Pondelok, 29.04.2024 09:00 redakcia
Správy pre študentov

Psík je nielen členom rodiny a často naším najlepším priateľom, no aj živý tvor, o ktorého je treba sa patrične starať. Súvisí to s jeho pohodlím a komfortom u nás doma, pravidelným pohybom v podobe prechádzok, pitným režimom či stravou. A taktiež prevenciou rôznych ochorení, na ktoré sú psi náchylné.

Majte sa na pozore pred chorobami

Samozrejme, nechceme vás strašiť či zahŕňať negatívnymi správami, je však jednoducho potrebné, aby ste vedeli, aké choroby sú bežné u psov, a to, ako tieto ochorenia rozpoznať, ako sa pred nimi chrániť a včas ich liečiť. Pes má rovnako ako človek svoj imunitný systém, ktorý sa jedinec od jedinca prirodzene líši. Niektoré psi môžu obrazne povedané oblízať či zjesť čokoľvek, a nič sa im nestane, iným stačí jeden zlý krok či pohyb, a potrápi ich ochorenie.

Aj tu je dôležitá prevencia

Rovnako ako pri človeku, aj pri psoch je kľúčová prevencia a to, čo môžeme z našej pozície urobiť pre to, aby sme psov ochránili pred chorobami. Či už hovoríme o chorobách trávenia, zápal hrtana a hltana, artróze kĺbov či nepríjemné ochorenia srdca. Pri chorobách trávenia je vhodné zvoliť probiotiká pre psa. Aj imunita psíka sa dá posilniť, najmä tak, že mu môžeme celkovo dopriať viac výživných látok pre lepšie zdravie. A to samozrejme zdravou stravou - prečítajte si, či je BARF strava lepšia ako granule. Účinný je napríklad aj lososový olej pre psa, ktorý má viacero priaznivých účinkov.

Lososový olej pre lepšie zdravie

Je to obľúbený doplnok pre psov, pretože má viacero benefitov. Lososový olej pre psov, ktorý je za studena lisovaný, je preukázateľne zlepšuje kvalitu srsti stav kože psíka. Rovnako môže podporiť kardiovaskulárny systém zdravý rast, je zdrojom extra energie a môže znížiť hodnoty cholesterolu v krvi. Ak chcete posilniť imunitu i prevenciu pred vyššie spomenutými ochoreniami, môže byť lososový olej dobrou voľbou pre vášho psíka a vhodným doplnkom jeho stravy.

Zdroj: https://www.panakei.sk/blog/tie-najcastejsie-ochorenia-psov/

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.015 s.