Zóny pre každého študenta

Finále Univerzitných Majstrovstiev SR v elektronických športoch prichádza

Sledujte finálové zápasy najlepších hráčov od štvrtka 9.5. do nedele 12.5.2024. V poradí už 8. sezóna Slovenskej Univerzitnej ešportovej ligy sa blíži do svojho konca - finále ligy prichádza už tento víkend v podobe Univerzitných Majstrovstiev SR v elektronických športoch.

Počas 4 dní postupne spoznáme najlepšie tímy a hráčov v herných tituloch Teamfight Tactics, League of Legends, Rocket LeagueCounter-Strike 2. Sledujte livestream na oficiálnom Twitch kanáli YGamesSK - https://www.twitch.tv/ygamessk .

8. sezóna priniesla kratší intenzívnejší formát ligy – tímy a hráči sa priamo z kvalifikácií prebojovali do play-off, kde ich doplnili top tímy z minulej sezóny. Spoločne tak počas vyraďovacej fáze súperili o postup do Finále UNI MSR, kde okrem titulu môžu získať aj finančnú výhru z prizepoolu 3900€.

TEAMFIGHT TACTICS

Finálový predĺžený víkend odštartuje už vo štvrtok 9.5. zápasmi v hre Teamfight Tactics. Livestream sa začína už o 16:00. Do súboja o titul Univerzitného majstra SR sa zapojí celkovo 8 hráčov, medzi ktorými nájdeme aj minulosezónneho majstra SR – „Snopo“:

Najlepší 4 hráči z TFT turnaja okrem výhry získajú aj postup na finále Letnej Univerziády 2024. Viac info o Univerziáde a o možnosti kvalifikácie sa do turnaja nájdete tu - https://yzone.sk/projects/91 .

LEAGUE OF LEGENDS

Následne sa v piatok presunieme k League of Legends turnaju, kde nás od 15:00 čakajú dva záverečné zápasy, v ktorých sa predstavia 4 najlepšie tímy. V grandfinále budeme opäť svedkami rovnakého súboja, ako v predchádzajúcej sezóne. Postavia sa totiž proti sebe úradujúci univerzitný majster STEEL CROWS RED a minulosezónni finalisti Mad Engineers.

Aj v hre League of Legends hrajú tímy nielen o finančný prizepool a trofej. Najlepšie dva tímy postupujú do finále Letnej Univerziády, kde ich ešte doplnia kvalifikované tímy.

ROCKET LEAGUE

Sobota bude patriť livestreamu Rocket League finále, ktorý začína už od 16:00. Budeme svedkami až 4 zápasov. Najskôr sa pozrieme na semifinále a následne nás bude čakať súboj o 3. miesto a Grandfinále. Svoje prvenstvo zo 7. sezóny bude obhajovať zostava tímu UNIZA Esports.

COUNTER-STRIKE 2

Ako posledné finále prichádza v nedeľu súboj o majstrovský titul v hre CS2. 4 najlepšie tímy sezóny uvidíme od na twitch.tv/ygamessk od 13:30, nesmú medzi nimi chýbať ani obhajcovia svojho titulu z minulej sezóny – UCM TEDI Bears Indigo, ktorých uvidíme priamo v grandfinále. Podarí sa im znovu uspieť ?

Ktoré tímy sa stanú novými (alebo staronovými) univerzitnými majstrami za letný semester 23/24? Dozvieme sa už tento víkend. Sledujte livestream zápasov, držte palce svojim obľúbeným tímom a zapojte sa do súťaže o divácke ceny.

8. edíciu UNI MSR a SUEL vám prináša Slovenská sporiteľňa, Kia Sales Slovakia a Crazy Wolf.

Viac info nájdete na sociálnych sieťach FacebookInstagram.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2121/finale-univerzitnych-majstrovstiev-sr-v-elektronickych-sportoch-prichadza/