Zóny pre každého študenta

Letná Univerziáda 2024 prichádza po prvýkrát aj v ešportoch! Zapojte sa do kvalifikácie a reprezentujte svoju univerzitu

Kvalifikácie v hrách League of Legends a Teamfight Tactics prichádzajú už o pár dní. Elektronické športy prichádzajú po prvýkrát na Letnú Univerziádu Slovenskej republiky 2024 za výraznej podpory Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity. Študenti slovenských vysokých škôl a univerzít sa tak budú môcť zapojiť do súboja o prestížny titul v hrách League of Legends a Teamfight Tactics.

Kvalifikujte sa aj vy do ešportových turnajov a postúpte priamo na finále Letnej Univerziády, ktoré prichádza už od 1.9. do 6.9. a prinesie súboj najlepších akademických športovcov (a ešportovcov). Poverenie na organizovanie Univerziády získala po 3x v svojej histórií Slovenská technická univerzita v Bratislave.

Online kvalifikácie do League of Legends a Teamfight Tactics turnajov prichádzajú už najbližšie dva víkendy – 18-19.5. a 25-26.5.2024. Registrácie do turnajov nájdete na webe YGames.sk tu - https://bit.ly/uni24_esport.

Z každej League of Legends kvalifikácie postupuje 1 najlepší tím priamo do finále Univerziády (celkovo 2). Kvalifikované tímy doplnia ešte 2 najlepšie zostavy 8. sezóny Univerzitných Majstrovstiev SR v elektronických športoch a to konkrétne celky Mad Engineers (STUBA) a STEEL CROWS RED (TUKE).

V Teamfight Tactics kvalifikáciách postupujú dokopy až 4 hráči (2 najlepší z každej kvalifikácie). Opätovne, ako pri LOL turnaji, aj tu doplnia kvalifikovaných hráčov vo finále 4 TOP účastníci 8. sezóny UNI MSR - ADAG AWAKENED (EUBA), Mysiacik (TUKE), FF DANGO223 (UNIZA) a MaRleb (TUKE).

Finále ešportovej časti Letnej Univerziády sa uskutoční na pôde Fakulty elektrotechniky a informatiky STU 3-5. septembra 2024.

Rozpis kvalifikácií:

Viac informácií o ešportoch na Univerziáde a kvalifikáciách do turnajov nájdete tu: https://bit.ly/uni24_esport.

Nenechajte si ujsť Letnú Univerziádu SR 2024, zapojte sa do jednotlivých turnajov a reprezentujte svoju školu na tomto prestížnom podujatí. Viac info o celom podujatí nájdete na oficiálnom webe https://univerziada.stuba.sk/ .

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2124/letna-univerziada-2024-prichadza-po-prvykrat-aj-v-esportoch-zapojte-sa-do-kvalifikacie-a-reprezentujte-svoju-univerzitu/