Hororoví Sliediči dorazili do kín – budete pozorovať vy ich, či oni vás?

Utorok, 11.06.2024 08:00 redakcia
Správy pre študentov

V kinách si obyčajne užívame sledovanie príbehov a stávame sa pozorovateľmi cudzích životov. Čo ak sa ale úlohy obrátia a my sami sa staneme pozorovanými? Podobne ako postavy hororového filmu Sliediči, ktorý práve teraz prišiel do kín na celom svete, vrátane Slovenska... Tvorcovia, na čele s režisérkou Ishanou Shyamalan, nám servírujú príbeh, po ktorom si určite dáte pozor, aby ste u seba doma na večer zastreli závesy. Nikdy neviete, kto pozoruje práve vás a aké môže mať zámery!

Hlavnou hrdinkou príbehu je Mina (Dakota Fanning), dvadsiatnička, ktorá sa pretĺka životom, rada a krásne kreslí, no svoj talent zahadzuje napríklad aj prácou v chovateľských potrebách. Keď počas nečakanej pracovnej cesty uviazne v nedotknutom lese, jej život sa radikálne zmení. Uniká pred čímsi neznámym, čo ju prenasleduje, a keď nájde úkryt, získa na chvíľu pocit bezpečia. Netuší však, že sa práve po boku troch cudzincov dostala do pasce, z ktorej niet úniku. Navyše ich v novom príbytku noc čo noc sledujú neznáme neľudské bytosti... Podarí sa im zo svojského väzenia uniknúť? A čo vlastne tajomní „sliediči“ v lese za presklenou stenou chcú?

„Keď som sa rozhodovala, čo bude mojím celovečerným debutom, pozerala som si množstvo inšpiračných zdrojov, chcela som sa hrať s kombináciou fantaskných a trilerových prvkov,“ hovorí režisérka Ishana Shyamalan, nadaná dcéra známeho režiséra M. Nighta Shymalana, tvorcu filmov ako Šiesty zmysel, Znamenia alebo Rozpoltený. Podobne ako jej otec, do svojho filmu primiešala aj elementy hororu a publikum sa môže tešiť na poriadne zimomriavky. Príbeh si totiž berie inšpiráciu z írskych mýtov a povestí, ktoré sú miestami skutočne temné. Kto teda sú mysteriózni „sliediči“? Prečo nás oni môžu sledovať, ale my ich nesmieme vidieť? Odpovede sa dozvieme práve teraz v kinách!

Snímku Sliediči, ktorá je filmovou adaptáciou úspešnej knihy The Watchers spisovateľa A. M. Shinea, uvádza do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.017 s.