Zóny pre každého študenta

4. sezóna YGames PRO Series spoznala svojho víťaza! Stal sa ním tím PERA

Napínavý zápas o 3. miesto a jednoznačné grandfinále - tak vyzeral záver 4. edície CS2 ligy YGPS. Štvrtá sezóna YGames PRO Series CS2 spoznala svojho majstra vo štvrtkovom grandfinále, v ktorom sa predstavili 4 najlepšie tímy ligy v 2 zaujímavých zápasoch. Zápasmi nás sprevádzala už osvedčená zostava Talent tímu v zložení Joshua, SajmoN, Ray, TeCkoO a CapseN.

Najskôr sme boli svedkami zápasu o 3. miesto, v ktorom sa predstavil aj posledný zástupca domácej scény v lige – tím Sampi. Ich súperom bola poľská zostava Rebels Gaming. Napínavý zápas sa rozhodol až v 3. predĺžení na poslednej mape, kedy SK/CZ zostava dokázala prekonať svojich súperov a tak si pripísali na konto umiestnenie na 3. mieste a finančnú výhru 3000€.

V samotnom grandfinále na nás čakali tímy Enterprise a PERA. Favoritom duelu bol práve európsky mix PERA, ktorý vedie maďarský hráč Áron 'Aaron' Homoki. Aaron sa zúčastnil už predchádzajúcich sezón PRO Series a dokonca bol aj 2x vo finále ako súčasť iných tímov, no víťazstvo si na svojho konto zatiaľ nepripísal. Súperom mu tentokrát bola organizácia Enterprise so svojou poľskou zostavou. Enterprise už získali raz víťazstvo v PRO Series v prvej sezóne, avšak vtedy mali v tíme domácich SK/CZ hráčov.

Finále YGames PRO Series bolo tentokrát pomerne jednoznačné. Papierový favorit potvrdil svoju dominanciu a poradil si ľahko s tímom Enterprise na prvých dvoch mapách. Tá tretia síce prešla do predĺženia, ale aj z neho vyšli víťazne práve hráči EU mixu. Šampiónom 4. sezóny YGames PRO Series sa tak stal tím PERA. Okrem titulu a trofeje získavajú taktiež finančnú odmenu 10 000€.

Liga sa síce už končí, ale stále prináša zaujímavé súťaže pre divákov. Od pondelka 17.6. prichádza divácke hlasovanie v ankete Crazy Wolf MVP hráč, kde rozhodnete o najužitočnejšom hráčovi v lige. Pre hlasujúcich divákov je taktiež prichystaná odmena – môžete získať napríklad CS2 skin v hodnote 100€ alebo krabičku CrazyWolf energetických nápojov. Viac info a link na súťaž nájdete od 17.6. na sociálnych sieťach YGames tu: https://bit.ly/m/ygames

Štvrtý ročník tejto populárnej CS2 ligy priniesol súboje 18 tímov o prizepool 21 000€ a taktiež pre domáce tímy, aj postup na Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2024, ktoré sa uskutočnia 3-6.10.2024 v areáli nitrianskeho Agrokomplexu spoločne s výstavou Autosalón Autoshow.

Okrem CS 2 zápasov organizátori priniesli aj súťaže o skvelé ceny. Napr. sa dali vyhrať nákupné poukážky v hodnote 40€ do obchodu TPD.sk alebo zbierať tzv. Twitch pointy a vymeniť ich za vecné ceny od partnerov (kredity od Fortuna, herné periférie značky ACER Predator, balíčky Crazy Wolf či PC ventilátory značky Fractal Design).

4. sezónu vám priniesol generálny partner Fortuna, platinum partneri 4ka a Hornbach a gold partneri Crazy Wolf, Predator a Ministerstvo obrany SR.

Pre viac info o YGames sledujte oficiálny web www.ygames.sk.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2134/4-sezona-ygames-pro-series-spoznala-svojho-vitaza-stal-sa-nim-tim-pera/