Štýlovo na pláž: Plavkové trendy 2024

Pondelok, 17.06.2024 11:00 redakcia
Správy pre študentov

Keď plavková sezóna konečne klope na dvere, najväčšiu pozornosť vášho šatníka si zaslúži plážové oblečenie. Leto 2024 bude patriť hravej kreativite v podobe pestrých potlačí, neobvyklých tkanín, trblietavých ozdôb, kontrastov, farebných blokov a nečakaných strihov. Miesto však zostane aj pre minimalistické plavky a retro parížske modely. Nestagnujte a skôr než začnete baliť dovolenkové kufre, osviežte svoje kolekcie aktuálnymi návrhmi plážového oblečenia. Predstavujeme vám plavkové trendy 2024.

Výšivky a háčkované tkaniny

V kurze bude všetko, čo má „remeselný“ nádych. Predstavte si háčkované plavky, štýlové bikiny s luxusnými výšivkami alebo jednodielne modely s háčkovanými okrajmi a vsadkami, prípadne s drevenými korálikmi či mušľami. Tradičný nylon tento rok ustúpi oveľa rafinovanejším, trochu retro tkaninám so zaujímavou textúrou a vzdušnou ľahkosťou, ktorú iste oceníte.

Náš tip: Vhodne zvolené háčkované plavky šikovne využijete aj ako top v kombinácii s obľúbenou sukňou alebo vzdušnými letnými nohavicami. Zaručene budete in.

-Astratex.sk

Jednodielne plavky bez ramienok

Módny trend tubusových topov sa preniesol aj do spektra plážového oblečenia. Buďte odvážna, ramienka sú out. Nielenže získate krásne bronzové opálenie bez bielych stôp, ale zapôsobíte štýlovo. Pri opaľovaní nezabúdajte na ochranu pokožky, používajte kvalitný SPF krém. Hlavnú úlohu hrajú hladké jednodielne plavky bez ramienok, ale staviť môžete aj na bikiny s bandeau podprsenkou.

Nielen kvetinové potlače

Farby rozkvitnutej záhrady k letu rozhodne patria. Nebude tomu inak ani na pláži. Trendy budú plavky s pestrými kvetinovými i ovocnými potlačami. Čo by ste napríklad povedali na jednodielne plavky s celoplošnou potlačou vodného melóna? Tento svieži kúsok už zďaleka nepatrí len do detského šatníka. Ak je to na vás príliš odvážne, prikloňte sa k jemnejším farbám a zemitým odtieňom v boho štýle. Popri potlačiach si môžete dovoliť aj 3D kvetinové aplikácie, rozmarné volány či ženské mašle. Všetko hravé, koketné a romantické bude mať toto leto zelenú.

Trblietavé aplikácie

V trende hravosti ešte chvíľu ostaneme, ale posunieme sa luxusnejším smerom. Jednodielne či bikiny, všetky plavky si toto leto pýtajú bohaté zdobenie. Nosiť sa budú koráliky, perličky, kovové medailóny, stuhy, flitre a všetky trblietavé drobnôstky. V tomto štýle budú aj materiály. In bude všetko, čo sa na slnku leskne, trblieta alebo vyzerá mokro. Inšpiráciou vám môžu byť hladké jednodielne plavky vo farbe tekutého zlata.

Tip: Chcete mať vysnívanú postavu do plaviek? Ponúkame Vám 3 tipy, s ktorými schudnete do leta.

Kontrastný minimalizmus a color-blocking

Kto povedal, že minimalizmus musí byť nudný? Ak vám pestrofarebné vzory a potlače nesedia, stavte na minimalistické kontrasty. Módni tvorcovia zasadili do tohtoročných kolekcií aj trend jednofarebných plaviek s kontrastným lemovaním prevažne v klasických čierno-bielych kombináciách. Štýlovou voľbou budú aj retro hladké plavky v smotanovej farbe s červeným lemom.

Ak by ste predsa len zatúžili po farebnosti, skúste color-blocking. Zmiešajte dve výrazné farby alebo komplementárne odtiene spektra a pútajte obdivné pohľady. Pokojne môžete staviť na odvážnu kombináciu žlto-fialovej alebo oranžovo-zelenej. Možno štýlovo skombinujete diely viacerých bikín, ktoré vám doteraz zahanbene trčali v šatníku.

Červené plavky

Krvavočervená, červenohnedá, oranžová... Červená bude in vo všetkých svojich odtieňoch. Je výrazná, zvodná, vášnivá a k letu jednoducho patrí. Pri prázdninovom cestovaní a v dovolenkovej atmosfére pláže to platí dvojnásobne. Zvoliť môžete jednofarebné červené plavky alebo už spomínanú mierne retro kombináciu oranžovočervenej s bielou.

V retro štýle

A keďže retro nádych sa prelína celým spektrom tohtoročných plavkových trendov, venujme mu záverečnú bodku. Pôjdeme v krokoch supermodeliek 90. rokov. Vyberte si bikiny s vysokým pásom a pevnou balkonet podprsenkou s kosticami, hladké monochromatické jednodielne plavky alebo spomínané 3D kvetinové aplikácie. Tak trochu retro, tak trochu parížsky štýl bude tento rok stelesnením dovolenkového pôvabu.

Komentáre

TIP: Zaregistruj sa a vystupuj pod vlastným Zones ID.

K dispozícii nie sú žiadne komentáre.


Odporúčame

Vygenerované za 0.010 s.