Zóny pre každého študenta

Komédia Kavej prichádza do všetkých slovenských kín, už počas predpremiér sa stala fenoménom!

Úspech filmu Kavej sa po obľube rovnomenného internetového seriálu dal očakávať, no čísla návštevnosti počas predpremiérových premietaní vyrážajú dych. V sérii predpremiér v multiplexových i jednosálových kinách, ale aj na amfiteátroch v rámci podujatí nazvaných Kavej Festy, videlo filmovú novinku dohromady neuveriteľných 15 946 divákova diváčok, pričom najväčší záujem sa dá očakávať práve v premiérovom víkende, ktorý snímku ešte len čaká. Práve teraz totiž vstúpila do oficiálnej kinodistribúcie a nájsť ju môžete aj v programe vášho kina. Čo sa oplatí vedieť pred návštevou kina?

Komédiu o dvoch kamarátkach, ktoré sa v rovnakom čase z Bratislavy vydávajú navštíviť rodný východ, nakrútil režisér Lukáš Zednikovič podľa scenára scenáristky Michaely Zakuťanskej. Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská) počas svojej návštevy doma zažijú stretnutia, ktoré ich životy obrátia naruby. Tri svadby a jeden pohreb – to naozaj počas jediného víkendu dá zabrať! Podarí sa kamarátkam nájsť popri všetkých zážitkoch lásku, šťastie a svoje miesto pre život?

„Divákom týmto filmom neprinášame len prvoplánovú zábavu, ale snažíme sa poukázať aj na nezmyselnosť predsudkov a stereotypov, ktoré nás v živote často brzdia. Film Kavej cez humor rozpráva príbeh o tom, ako si možno sami občas komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu. Je o láske, priateľstve a rodine,“ hovorí režisér.

Okrem Jany KovalčikovejAnny Jakab Rakovskej sa vo filme objaví viacero hereckých i nehereckých tvárí. Fanúšikovia a fanúšičky filmového humoru sa môžu tešiť na Lenku Barilíkovú Spišákovú, Branislava Matuščina, Pavla Šimuna, Dominiku Kavaschovú, Evu Pavlíkovú, Danu Droppovú, Lýdiu Ondrušovú, Tomáša Tureka, Mila Kráľa či Domiho Halyho, ale aj na kultové osobnosti slovenskej kultúrnej scény s východniarskym pôvodom – speváka Petra Stašáka a zabávača Jána Pisančina, známejšieho ako Ander z Košíc. Komédiu Kavej do kín priniesla distribučná spoločnosť Continental film.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2147/komedia-kavej-prichadza-do-vsetkych-slovenskych-kin-uz-pocas-predpremier-sa-stala-fenomenom/