Zóny pre každého študenta

Opičia influencerka? Do kín mieri animovaný film Ozi: Hlas pralesa

Ako zachrániť svoj rodný prales a ukázať, prečo by na ňom malo všetkým naozaj záležať? Využiť vymoženosti modernej doby! Verte, či nie, rozkošná opička sa tiež môže stať influencerkou, hoci možno nie celkom takou, aké poznáme z každodennosti sociálnych sietí... Ako sa jej to podarí? Dozvieme sa v kinách už 5. septembra 2024 vo filme Ozi: Hlas pralesa!

Hlavná hrdinka Ozi je zvedavá a odvážna orangutanka, žije hlboko v dažďovom pralese s mamou Seemou a otcom JoJoom. Život v ich idylickom hniezde je blažený, až kým ich jednej osudnej noci nezasiahne ničivý lesný požiar. Ozi je náhle oddelená od svojich rodičov a zachránená dvojicou ľudí z útulku pre osirelých orangutanov. Vyplašená a zmätená sa postupne vďaka láskavosti a trpezlivosti svojej adoptívnej rodiny upokojí a naučí komunikovať pomocou znakovej reči.

Na internete potom začne zverejňovať zábavné návody na život a čoskoro sa stane virálnou senzáciou s fanúšikmi na celom svete. Keď však náhodou zistí, že jej rodičia sú možno stále živí, vydá sa do dažďového pralesa, ktorému hovorila domov, a snaží sa ich nájsť. Lenže bujná a živá krajina z jej spomienok sa zúfalo líši od toho, čo sa pred ňou rozprestiera teraz. Odlesňovanie zničilo prales a Ozi je zdrvená. Rozhodne sa, že jej novým poslaním sa popri hľadaní rodičov stane aj šírenie zvestí o tom, čo sa v jej domovine deje. A presne vie, ako to urobiť – za pomoci svojich online priaznivcov a nových kamarátov!

Animovaný film Ozi: Hlas pralesa je rozprávkou s aktuálnym posolstvom a príbehom, ktorý zaujme malých i veľkých divákov a diváčky. Jedným z jeho producentov je herec Leonardo DiCaprio, známy svojou angažovanosťou v environmentálnej oblasti. Snímku do slovenských kín začiatkom nového školského roka v slovenskom znení prinesie distribučná spoločnosť Continental film.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2153/opicia-influencerka-do-kin-mieri-animovany-film-ozi-hlas-pralesa/