Zóny pre každého študenta

Študuj rok v USA zadarmo: Jedinečná šanca pre slovenských stredoškolákov

Slovenskí stredoškoláci majú opäť jedinečnú možnosť študovať rok v Spojených štátoch amerických zadarmo. Program Future Leaders Exchange (FLEX) znovu otvoril prihlasovanie na školský rok 2025/2026, a slovenskí študenti tak môžu získať štipendium na ročný pobyt v USA. Tento prestížny program, financovaný Ministerstvom zahraničných vecí USA a implementovaný neziskovou vzdelávacou organizáciou American Councils for International Education, ponúka mladým ľuďom možnosť zlepšiť si svoje jazykové a komunikačné schopnosti, spoznať novú kultúru a zažiť americký systém vzdelávania.

Cieľ programu FLEX je podporiť vzájomné porozumenie a spoluprácu medzi mladými ľuďmi z rôznych krajín, vrátane Slovenska, a americkými občanmi. Program každoročne umožňuje viac ako 900 stredoškolákom z 21 krajín Európy a Ázie stráviť rok v USA.

Štipendium pokrýva náklady na letenku, umiestnenie v hostiteľskej rodine, štúdium na americkej strednej škole, zdravotné poistenie, prípravné školenie a mesačný príspevok určený na účasť na spoločenských aktivitách. Tým sa študentom umožňuje plne sa sústrediť na výučbu, spoznávanie americkej kultúry a zlepšovanie svojich jazykových schopností.

Ako sa prihlásiť? Záujemcovia o ročný študijný pobyt v školskom roku 2025/2026 sa môžu do programu prihlasovať do 26. septembra 2024. On-line prihláška je dostupná na odkaze https://ais.americancouncils.org/flex.

Aké sú podmienky? O štipendium môžu požiadať všetci slovenskí študenti, ktorí:

Program je otvorený aj pre študentov so zdravotným postihnutím.

Ak Ťa láka štúdium v zahraničí, neváhaj a prihlás sa na program ešte dnes! Podrobnosti o štipendiu nájdeš na https://slovakia.americancouncils.org/flex-sk.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2158/studuj-rok-v-usa-zadarmo-jedinecna-sanca-pre-slovenskych-stredoskolakov/