Zóny pre každého študenta

Do kín prišiel animák Ozi: Hlas pralesa – malá orangutanka v ňom zachraňuje svoj domov

Koľko odhodlania, sily a talentu sa môže skrývať v našom najbližšom zvieracom príbuznom? Orangutanka Ozi nás práve teraz v kinách presvedčí, že stojí za to bojovať za dobrú vec a využiť všetky možnosti, ktoré máme. Podarí sa jej zachrániť svoj rodný prales? Dozvieme sa práve teraz v kinách v animovanom filme Ozi: Hlas pralesa!

Malá Ozi žije hlboko v dažďovom pralese s mamou Seemou a otcom JoJoom. Život v ich idylickom hniezde je blažený, až kým ich jednej osudnej noci nezasiahne ničivý lesný požiar. Ozi je náhle oddelená od svojich rodičov a umiestnená do útulku pre osirelých orangutanov. Vyplašená a zmätená sa postupne vďaka láskavosti a trpezlivosti svojej adoptívnej rodiny upokojí a naučí komunikovať pomocou znakovej reči.

Na internete neskôr začne zverejňovať zábavné návody na život a čoskoro sa stane virálnou senzáciou s fanúšikmi na celom svete. Keď však náhodou zistí, že jej rodičia sú možno stále živí, vydá sa do rodného dažďového pralesa a snaží sa ich nájsť. Živá krajina z jej spomienok sa však zúfalo líši od toho, čo sa pred ňou rozprestiera teraz. Rozhodne sa preto, že jej novým poslaním sa popri hľadaní rodičov stane aj šírenie zvestí o tom, čo sa v pralese deje. Podarí sa jej zachrániť svoj domov?

V slovenskom znení dojímavej rozprávky môžeme v réžii Michala Domonkoša počuť viacero hlasov – hlas hlavnej hrdinke prepožičala Sára Polyáková, ďalej budeme počuť napríklad Zuzanu Vačkovú či Zuzanu Kubovčíkovú Šebovú. Všetky tri dámy prišli film podporiť aj na jeho slávnostnú premiéru, ktorá sa v stredu 4. septembra uskutočnila v Bratislave. Okrem nich si v slovenskom znení zahrali aj Martin Hronský, Ivan Romančík, Števo Martinovič, Oliver Oswald a ďalší.

Snímku Ozi: Hlas pralesa, na ktorej vzniku sa ako jeden z producentov podieľal aj hollywoodsky herec Leonardo DiCaprio, priniesli do slovenských aj českých kín spoločnosti FOXX MEDIA GROUP a Continental film.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/magazin/2161/do-kin-prisiel-animak-ozi-hlas-pralesa-mala-orangutanka-v-nom-zachranuje-svoj-domov/