Denník uletenej Chloe – Emma Chastain

Denník uletenej Chloe – Emma Chastain

Prečo som si túto knihu vybrala: Táto kniha ma zaujala príbehom a formou písania. Je to denník, ktorý sa ľahko číta a nedovolí vám sa od toho odpútať.

Prečo si túto knihu prečítať: Jej príbeh je pre dievčatá, ktoré sú na druhom stupni alebo na začiatku strednej školy, pretože je to aj z tohto školského obdobia. Láka to aj tým, že je to vtipné ale aj trochu romantické. Život je niekedy ťažký a treba to prekonať a Chloe to celkom dobre zvláda, až na niektoré prípady krízy.

Esencia knihy: Kniha je inšpiráciou na písanie si denníka, no aj spomienkou na tieto ťažké školské časy. Chloe povedala: „Raz keď budem stará, tak si tento denník prečítam a zistím, aké to bolo.“ Toto vás môže dosť inšpirovať a inšpirovalo to aj mňa.

Pocity pri čítaní: Niekedy som sa zasmiala ale niekedy som aj nechcela aby sa toto stalo. Občas som sa aj ja cítila trápne a dosť som to prežívala a cítila som sa ako keby som to zažívala ja. Bol to divný pocit, ale nijak zle ma to neovplyvnilo.

Obľúbená postava: Mojou obľúbenou postavou je Chloin pes Keksík, no z ľudí mám najradšej Chloe. Často krát by som urobila to isté a často som sa pri podobných situáciách cítila rovnako ako ona.

Hlavná myšlienka: Ako som už pred chvíľou povedala, ŽIVOT JE ŤAŽKÝ ALE MUSÍME TO ZVLÁDNOŤ A ÍSŤ ĎALEJ!

Môj čas s knihou: Neviem ako dlho som ju čítala, no čítala som ju na rôznych miestach napríklad vo vlaku, v škole, samozrejme doma a v aute na ceste. To je asi všetko. Páčila sa mi veľmi. Pekný príbeh, vyjadrenie emócií, život v skutočnosti, ...

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/citatelsky-dennik/33968-dennik-uletenej-chloe-emma-chastain/