Diktáty na pravopis zvieracích podstatných mien

Slovenský jazyk » Diktáty

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 16.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 263 slov
Počet zobrazení: 1 771
Tlačení: 39
Uložení: 43

Diktáty na pravopis zvieracích podstatných mien

Diktát na pravopis zvieracích podstatných mien č. 1

Mravce sú lotrovské a veľmi rýchle zvery. Ešte asi nikto nevidel, aby mravca zožral komár. Komáre sú tak isto hnusy hnusné, ale motýľov asi priťahujú. Ak drozd zožerie motýľa, komár ho nenechá na pokoji.

Drozd, ten sa s ním nebude zapodievať, zavolá supovi. Keď sup príde, problémového komára rýchlo a humánne odstráni. Ale komár to len tak nenechá. Svojím telekomunikátorom privolá na pomoc orangutana, ktorý chudáka supa tak zmláti, že mu všetko perie povypadáva. A mrož, on sa pokojne, bez povinností k jednej alebo druhej strane, díva na celé toto divadlo.

Diktát na pravopis zvieracích podstatných mien č. 2

V jeden krásny podvodný deň sa kapor Majo trocha zasníval. Sníval o tom, že by si dal takého dobrého červíčka. Vstal z postele, obliekol si šedý šupinatý kabát od morského Gucciho a išiel sa „prejsť“. V diaľke čosi zazrel. Chvíľu to pozoroval a potom naštartoval všetky plutvy a rozbehol sa k tomu. Keď prišiel, zistil, že to je červík. Červík ho hneď začal prosiť: „Prosím, nezjedz ma.“ „Mám ťa na háčiku, som hladný.“ A zjedol ho. Zrazu rybár zhora kričí: „To skôr ja teba mám na háčiku.“

Diktát na pravopis zvieracích podstatných mien č. 3

Nie o tom ako si bezstarostne pláva v jazere či rieke. Väčšina kaprov, ktorí sú zmierení so svojim osudom, sníva o niečom inom. Napríklad akú radosť budú mať deti, keď ocko prinesie kapra alebo ako bude plávať vo vani pred Vianocami. Ale hlavne o tom, aby boli perfektne naporciovaní na Vianočnom stole, aby chutili.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Diktáty

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.025 s.
Zavrieť reklamu