10 najkrajších miest v Českej republike

Prírodné vedy » Geografia

Autor: vandda (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.07.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 313 slov
Počet zobrazení: 31
Tlačení: 3
Uložení: 3

10 najkrajších miest v Českej republike

Česká republika je krajina bohatá na kultúrne dedičstvo, malebné krajiny a historické mestá. Tu je zoznam 10 najkrajších miest, ktoré by ste mali navštíviť v Česku:

  1. Praha – Hlavné mesto Českej republiky je známe svojou pozoruhodnou architektúrou, vrátane Karlovho mosta, Pražského hradu a Staromestského námestia s Orlojom.

  2. Český Krumlov – Toto malebné mesto na juhu Čiech je známe svojím nádherným hradom a historickým centrom, ktoré je súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

  3. Karlovy Vary – Toto svetoznáme kúpeľné mesto ponúka nádherné kolonády, termálne pramene a bohatú históriu, ktorá priťahuje turistov hľadajúcich relax a liečebné procedúry.

  4. Telč – Mesto známe svojím zachovalým námestím, ktoré je obklopené renesančnými domami s vysokými štíty a je tiež zaradené na zoznam UNESCO.

  5. Kutná Hora – Historické mesto, ktoré sa preslávilo vďaka svojim strieborným baňam, dnes láka návštevníkov na kostnicu Sedlec a impozantný Chrám svätej Barbory.

  6. Olomouc – Mesto s bohatou históriou, známe svojimi barokovými fontánami, nádhernou radnicou a Svatým Kopečkom, ktorý je pútnickým miestom.

  7. Mikulov – Mesto na juhomoravskom vinohradníckom regióne, ktoré je známe svojim krásnym zámkom a živou vínarskou kultúrou.

  8. Lednice-Valtice – Táto oblasť, známa ako "Záhrada Európy", je obľúbená vďaka svojim rozsiahlym parkom, romantickým zámkam a úchvatným krajinárskym úpravam.

  9. Brno – Druhé najväčšie mesto v Česku, ponúka kombináciu modernosti a histórie, vrátane slávnej Vily Tugendhat, ktorá je súčasťou svetového dedičstva UNESCO.

  10. Loket – Malé mesto obklopené riekou Ohře, známe svojím zachovalým stredovekým hradom a malebnými uličkami, ktoré vás vrátia späť v čase.

Tieto destinácie ponúkajú bohatú kombináciu histórie, kultúry a prirodzenej krásy, ktorá robí Českú republiku jednou z top európskych destinácií pre cestovateľov.

V Českej republike sa platí českou korunou (CZK), ktorá je oficiálnou menou krajiny. Kurzová kalkulačka – česká koruna a EURO. Aj keď je Česká republika súčasťou Európskej únie, euro nie je jej primárnou menou, hoci v niektorých turisticky populárnych oblastiach, veľkých hoteloch, obchodoch a reštauráciách môže byť prijímané. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Prírodné vedy » Geografia

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu