Príhovor riaditeľa školy na koniec šk. roka

Pomôcky » Príhovory

Autor: ypsilon (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 19.06.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 453 slov
Počet zobrazení: 903
Tlačení: 48
Uložení: 49

Príhovor riaditeľa školy na koniec šk. roka

Kolegyne, kolega, milí žiaci,

na pomyselnej časovej osi, tvorenej 1. septembrom ako začiatkom a 30. júnom ako koncom školského roka, sme sa dostali do posledného bodu. Dnes Vám vaši triedni učitelia odovzdajú vysvedčenia, dnes je však deň kedy sme ešte spoločne v škole a chceli by sme ďakovať, bilancovať, hodnotiť.

Nás všetkých, ako učiteľov, tak i žiakov, rodičov nevynímajúc, uplynulých 10 mesiacov čosi spájalo. Aj keď každý z nás prežil v školskom roku 2019/2020 svoj vlastný príbeh, svoje starosti, radosti, stresy i úsmevné chvíle, predsa máme niečo spoločné a tým je táto škola, ktorá sa stala, či chceme alebo nechceme, súčasťou nášho života.

Milí kolegovia,

chcem vám vyjadriť svoju úctu a vďaku za vynaloženú prácu, ktorá je náročná, pohlcuje celého človeka, berie veľa energie, ale aj pozitívne ňou nabíja, pozná víťazstvá aj prehry, hnevá aj teší…

Okrem zákonov, poučiek, pravidiel a letopočtov… učíme našich žiakov ľudskosti, humanizmu, obetavosti, spolupatričnosti, aby naša spoločnosť nebola iba internetovo vzdelaná, aby bola ľudská, aby našu spoločnosť neriadil iba počítače, ale aj srdce a rozum v symbióze, aby sme sa nenaháňali iba za peniazmi, ale aby sme okolo seba vnímali potreby iných.

Učme našich žiakov láskavosti, nezištnosti, ochrane slabších a odkázaných a v neposlednom rade ochrane všetkého živého okolo nás. Viem, že je to beh na dlhé trate, kde nie sú výsledky okamžite viditeľné, ale každý kilometer, hoc aj maratónskeho behu, sa začína tým povestným prvým krokom, ktorý robíme každý deň zas a znova. Vážení učitelia, ďakujem vám za vašu obetavú prácu, počas celého uplynulého školského roka a zároveň vám prajem veľa tvorivosti a dobrých nápadov pri príprave toho nadchádzajúceho. Príjemné prežitie dovolenkového času s tými, ktorí sú vám blízki…

Milí žiaci,

pre vás sa končí ďalší školský rok, ktorý bol pre niektorých úspešnejší, pre niektorých menej, pre niektorých prvým rokom školských povinností a pre deviatakov posledným rokom v základnej škole.

Pracovali ste pod vedením svojich učiteľov, ktorí vás viedli, posmeľovali, posúvali vpred, vzdelávali a usmerňovali. Viem, že život žiaka je radostný a krásny, ale aj náročný a vyčerpávajúci. Posledné mesiace boli netradičné pre nás všetkých. Učenie sa presunulo do vašich detských izieb, ale zvládli sme to.

Dnes máte pred sebou dva mesiace krásnych prázdnin. Prajem vám, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých ľudí, miest a vecí na našej krásnej planéte. Získajte zážitky, skúsenosti, priateľstvá a možno aj lásky, ktoré vás obohatia a posunú vpred. Nech sú vaše prázdniny plné slnečných dní, po skončení ktorých si poviete: „stálo to za to“ ale „rád sa vraciam do školy ku kamarátom a školským povinnostiam…“ Na záver želám teda nám všetkým slnečné lúče, dni oddychu, krásnu modrú oblohu, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi a krásne letné dni.

Pekné prázdniny všetkým!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu