Slávnostný príhovor k otvoreniu divadla

Pomôcky » Príhovory

Autor: ypsilon (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 20.07.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 305 slov
Počet zobrazení: 1 522
Tlačení: 127
Uložení: 89

Slávnostný príhovor k otvoreniu divadla

Vážené dámy a páni,

dnes je pre nás veľmi špeciálny deň, pretože sme sa tu zišli na slávnostnom otvorení tohto úžasného divadla. Je to míľnik, ktorý sme spoločne dosiahli a o ktorom sme snívali. Toto je miesto, kde sa stretávajú umenie a vášeň, kde sa rodia príbehy a kde sa zázraky stávajú skutočnosťou.

Divadlo je miestom, kde sa otvárajú brány do nekonečných svetov a dobrodružstiev. Je to miesto, kde sa môžeme vždy zmeniť na niekoho iného, prežiť rôzne emócie a preniknúť do hlbín ľudskej duše. Je to miesto, kde môžeme v jednom okamihu smiať sa a v druhom plakať, kde môžeme byť svedkami hrdinských činov a neobyčajných príbehov.

Dnešné slávnostné otvorenie nám pripomína, že umenie a kultúra majú nesmierny význam v našom živote. Divadlo nás dokáže inšpirovať, pohýnať nás k premýšľaniu a prebúdza v nás rôzne city a myšlienky. Je to miesto, kde sa stretávame ako komunita a zdieľame spoločný zážitok.

Chcem poďakovať všetkým, ktorí prispeli k vytvoreniu tohto divadla. Zabralo to veľa tvrdej práce, úsilia a odhodlania, a dnes môžeme s hrdosťou povedať, že sme stvárnili sen. Chcem poďakovať tímom architektov, stavitelov, umelcom, hereckým ansámblom, technickému personálu, podporovateľom a každému, kto prispel svojou kreativitou a vášňou.

Dnešný deň otvorenia je začiatkom nového kapitoly v živote tohto divadla. Nech sa tu naplnia hľadiská smiechom a dojatím, nech sa oplatky našich radostí a osudu spájajú v nekonečných variáciách. Nech toto miesto slúži ako miesto, kde sa stretávame s krásou umenia, a nech slúži ako miesto, kde náš duch môže vzlietnuť do nekonečných sfér fantázie.

Ďakujem vám všetkým, že ste dnes tu, aby ste oslávili toto slávnostné otvorenie s nami. Nech sa v tomto divadle rodia príbehy, ktoré nás spoja a prebudia v nás lásku k umeniu a k sebe navzájom.

Na slávnostné otvorenie tohto divadla! Žijme umením a vášňou!

S úctou,

Meno

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#slávnostný príhovor otvorenie divadla


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu