Príhovor na začiatok školského roka

Pomôcky » Príhovory

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 14.11.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 659 slov
Počet zobrazení: 710
Tlačení: 33
Uložení: 31

Príhovor na začiatok školského roka

Milí žiaci, vážení rodičia, kolegyne, kolegovia, vážení prítomní.

Začiatok školského roka je dobrým dôvodom na to, aby sme sa spolu stretli a spoločne začali prácu, ktorá má zmysel a bez ktorej by sa celá naša spoločnosť nemohla hýbať dopredu.

V tomto školskom roku bude do našej školy chodiť 400 žiakov, ktorí sa budú učiť v 19 triedach. V každom ročníku máme po dve triedy – v deviatom tri. V škole bude vyučovať 26 učiteľov, 1 vychovávateľka v školskom klube detí. Bude u nás pôsobiť aj špeciálna pedagogička pani Anka, ktorá sa vrátila po materskej dovolenke a ja ju medzi nami srdečne vítam. O to, aby sa nám v škole dobre darilo sa bude starať aj 11 nepedagogických zamestnancov, z ktorých po prvý krát je medzi nami pani Ľudmila. Bude viesť ekonomický úsek. Srdečne aj ju medzi nami vítam a prajem jej v práci veľa úspechov.

Škola počas prázdnin žila. Žilo to v počítačovej učebni, ktorá bola otvorená pre všetkých žiakov, rodičov, verejnosť a tak mnohí z vás chodili do školy počas celých prázdnin. Škola žila aj pracovným ruchom, drobnými opravami i náročnejšími rekonštrukciami. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vybudovať novú modernú učebňu výtvarnej výchovy. Nie je tajomstvom, že obec získala grant a prispela spolufinancovaním, ktoré bude vyššie ako 0,5 milióna korún, na vybudovanie viacúčelového ihriska. Toto by malo vyrásť v areáli školy v najbližších mesiacoch. V nasledujúcom školskom roku sa, milí žiaci, naozaj máte na čo tešiť.

Vitajte naši milí prváci! Očakávate, že v škole vás učitelia naučia čítať, písať, počítať a rozumieť množstvu vecí, ktoré vám dospelí nehovorili, lebo ste boli ešte malí, ešte ste nechodili do školy. Želám vám, aby sa vaše očakávania splnili, aby ste sa v škole cítili dobre, aby sa vám vaša pani učiteľka páčila, aby ste si ju obľúbili a aby vám prvé nadšenie a vzrušenie zo školy vydržalo celých deväť rokov.

Aj žiaci ostatných ročníkov majú svoje očakávania. Očakávate, že sa stretnete v škole so svojimi spolužiakmi, že budete mať nové predmety, nových učiteľov. Alebo, že vám školský rok rýchlo ubehne, že pôjdete na výlety a exkurzie, že budete mať veľa nových zážitkov, na ktoré sa spomína celý život. Milí žiaci, želám vám, aby ste našli správnu mieru medzi učením a odpočinkom, povinnosťami a relaxom. Iba tak budete mať radosť sami zo seba a radosť vašich blízkych vám určite tiež príde vhod. Z tohto postu vám môžem povedať, že vás budú učiť tí najlepší učitelia, ktorí majú úprimnú snahu nielen naučiť vás novým vedomostiam, ale vypočuť vás, poradiť vám, pomôcť. Nezatvárajte sa pred nimi do ulity, otvorte sa, zdôverte, len tak sa budete cítiť v škole dobre a čas strávený v nej nebude zbytočný a premrhaný. Usilujte sa sami svojim dobrým správaním, ústretovým prístupom k plneniu povinností, tvorivosťou a aktivitou urobiť si zo školy svoju srdcovú záležitosť. Nudou, neustálym kritizovaním všetkých a všetkého nedosiahnete nič. Prekonajte sebectvo, odmietajte násilie, buďte úprimní a spravodliví.

Milí rodičia,

aj vy ste učitelia. Vytvorte svojim deťom podnetné prostredie plné lásky, v ktorom zlosť a nenávisť nemajú svoje miesto. Prostredie, kde vládne porozumenie, istota. Toto bude dobrým predpokladom pre vysokú výkonnosť vašich detí v škole.

Škola, žiaci a učitelia svojimi výsledkami reprezentujú seba, ale aj svoju obec. Ďakujeme vedúcim predstaviteľom obce – starostovi, obecnému zastupiteľstvu, že školu vždy podporovali a prajeme si, aby ani v budúcnosti nezabudli, že škola je inštitúcia, ktorá rozdáva ducha, kde sa zažíva dobrodružstvo poznania.

Milí učitelia,

kolegovia, želám vám veľa zdravia, tvorivých síl, pracovného elánu, aby ste sa spolu so svojimi žiakmi po celý školský rok tešili z úspechov a pokrokov, ktoré sa vám podarilo dosiahnuť. Želám vám, aby vás vaši žiaci rešpektovali, vážili si vás, mali vás radi. To sú tie pocity, pre ktoré každodenne predstupujeme pred svojich žiakov a sadáme si za školskú katedru znova a znova.

Vážení prítomní.

Zaželajme si spoločne, aby sa nám tento školský rok vydaril, aby sme boli zdraví. Snažme sa splniť všetky ciele a očakávania, ktoré sme si predsavzali.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.025 s.
Zavrieť reklamu