Prihovor pri príležitosti začiatku nového školského roku

Prihovor pri príležitosti začiatku nového školského roku

Vážené slávnostné zhromaždenie, milí žiaci, pedagogický i nepedagogický zamestnanci školy!

Zišli sme sa tu v evanjelickom kostole pri príležitosti začiatku nového školského roku dvaosem dvadeväť. Dobre hovorím? Predtým, ako vás s celým školským poriadkom oboznámia vaši triedny učitelia, rád by som využil tento moment a predniesol vám niektoré ,,zaujímavé“ pasáže a povedal niekoľko slov.

Škola s počtom žiakov 600 môže poskytovať plnohodnotný vzdelávací program, len ak sa bude veľmi striktne dodržiavať školský poriadok. Je prísne zakázané nosiť piercingy, vulgárne nápisy na tričkách, či nevkusné a nevhodne dlhé vlasy najmä u chlapcoch. Bolo by škoda, keby mal žiak dobrý prospech a zhoršenú známku zo správania kvôli neskorým príchodom. Do školy. Škola sa zatvára o 7:50, treba chodiť na čas. Pre prvákov bude tento pobyt na škole neopakovateľná etapa ich života, ktorá bude zároveň prípravou na vysokú školu a neskorší život.

Starší študenti by mali byť mladším na príklad, a nie na zlý príklad, ale na dobrý príklad. Maturantov tento rok čaká posledný rok na škole, v ktorom budú aj maturovať a maturita na našej škole je nastavená tak, aby objektívne zhodnotila žiakove vedomosti, ktoré nadobudol počas štúdia. Preto vyzývam žiakov, aby sa tento ročník čo najviac venovali učeniu, zaobstarali si doučovanie, alebo nejako inak vyvinuli snahu na dobré maturitné vysvedčenie.

Na záver vám pripomínam, že stále je plno neodovzdaných vzdelávacích poukazov, ktoré sú finančne ohodnotené a bola by škoda, keby ostali doma v kuchyni na poličke, ako krátky zdroj tepla, alebo aj niekde inde, pri inej potrebe a inom využití. Ďakujem za pozornosť a dúfam, že tak, ako to bolo po minulé roky aj tento rok sa bude niesť v znení Leninovho výroku ,,učiť sa, učiť sa, učiť sa“ a že sa to patrične odzrkadlí aj na vysvedčeniach polročných a koncoročných.Dovidenia, stretneme sa v škole.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/prihovory/33494-prihovor-pri-prilezitosti-zaciatku-noveho-skolskeho-roku/