Príhovor ku krstinám

Pomôcky » Príhovory

Autor: vandda (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 02.07.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 282 slov
Počet zobrazení: 27
Tlačení: 3
Uložení: 2

Príhovor ku krstinám 

Vážení príbuzní, milí priatelia,

dnes sme sa tu zišli na krstoch malého (meno dieťaťa), aby sme oslávili nielen príchod nového člena do našej rodiny, ale aj začiatok jeho duchovnej cesty. Tento obrad je symbolom nového začiatku, spojenia s tradíciami, ktoré nás formujú, a sľubom, že budeme sprevádzať (meno dieťaťa) po ceste života s láskou, múdrosťou a porozumením.

Chcem vyjadriť vďaku rodičom (meno dieťaťa), (meno matky) a (meno otca), za to, že nás všetkých pozvali zúčastniť sa na tomto významnom momente. Vaša láska, starostlivosť a záväzok voči (meno dieťaťa) sú jasným signálom, že jeho cesta bude plná podpory a pochopenia.

Zvlášť chcem oslovit aj krstných rodičov, (meno krstnej matky) a (meno krstného otca). Dnes na vás prechádza zvláštne poslanie – byť duchovnými vodcami a podporou pre (meno dieťaťa). Vaša úloha je nesmierne dôležitá. Ste tu nielen ako symbolickí strážcovia jeho duchovného rozvoja, ale ako reálna, aktívna súčasť jeho života. Ďakujem vám, že ste prijali túto zodpovednosť s takým entuziazmom a láskou.

Na dnešný deň sa pozrieme späť po rokoch s radosťou a hrdosťou, ako sme sledovali (meno dieťaťa) ako rastie, učí sa a rozvíja do človeka, ktorým sa má stať. Každý úsmev, každý krok, každé slovo budú svedectvom lásky a podpory, ktorú mu dávate.

Dovoľte mi teraz popriať (meno dieťaťa) všetko najlepšie na jeho ceste životom. Nech je jeho cesta plná zdravia, radosti a úspechov. Nech ho láska, ktorú dnes cíti od každého z nás, sprevádza počas celého života. A nech je jeho život svetlým príkladom toho, čo znamená byť milovaný a cenený.

Ďakujem vám všetkým za prítomnosť a za to, že ste súčasťou tohto krásneho dňa. Oslavujme spoločne radosť a nový začiatok, ktorý dnešný deň symbolizuje.

Na zdravie (meno dieťaťa)!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu