Smutočný príhovor matke

Pomôcky » Príhovory

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 08.07.2024
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 256 slov
Počet zobrazení: 107
Tlačení: 4
Uložení: 3

Smutočný príhovor matke

Milí prítomní,

dnes sme sa zišli, aby sme si spomenuli na život mojej milovanej matky, ktorá bola pre mnohých z nás oporou, učiteľkou a priateľkou. Matka bola žena, ktorá žila plným životom, s láskou a oddanosťou voči svojej rodine, a jej život bol príkladom neúnavnej starostlivosti a nekonečnej lásky.

Od svojho najskoršieho veku ma učila hodnotám, ako sú poctivosť, odvaha a láska k pravde. Ukázala mi, ako dôležité je stáť si za svojimi slovami a činmi a nikdy sa nevzdávať svojich snov. V každom svojom úsilí a v každej starosti, ktorá ju stretla, ostala pevná a odhodlaná. Aj keď to nebolo vždy ľahké, nikdy sme nepochybovali o jej sile a odhodlaní byť pre nás skvelou matkou.

Matka bola tiež ženou veľkého srdca, ktoré bolo vždy otvorené pre každého, kto potreboval pomoc alebo útechu. Jej schopnosť počúvať a dávať bezpodmienečnú podporu bola zdrojom pokoja pre mnohých. V rodine bola spojivom, ktoré nás držalo pohromade, a vďaka jej múdrosti sme prekonávali mnohé životné búrky.

Dnes, keď sa lúčime, chcem vyjadriť svoju vďačnosť za všetky obete, ktoré urobila, aby sme mohli mať lepší život. Za všetky ranné vstávania, za všetku lásku a podporu, za každý úsmev, ktorým nás povzbudila, a za každú slzu, ktorú v tichosti utrela.

Nech jej príklad lásky a sily zostane s nami a pomáha nám v našich vlastných životoch. Nech si každý z nás odnesie kúsok jej ducha a nechá ho žiť vo svojich činoch.

Ďakujem Ti, mama, za všetko. Tvoja láska a múdrosť budú v našich srdciach žiť večne.

Odpočívaj v pokoji.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Pomôcky » Príhovory

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.014 s.
Zavrieť reklamu