Sľepa kura (zapekaná plnka, falošná fašírka)
Autor: mamicka
Typ práce: Ostatné
Typ práce: Ostatné
Dátum: 09.01.2023
Jazyk:
Jazyk:
Rozsah: 107 slov
Počet zobrazení: 1 742
Počet zobrazení: 1 742
Tlačení: 71
Uložení: 80
Uložení: 80
Sľepa kura (zapekaná plnka, falošná fašírka)
Ingredencie
- 3-4 vajíčka
- 3-4 suché rožky alebo chlieb
- soľ,
- korenie,
- petržlenová vňať
- sóda bikarbóna- na hrot noža bravčová masť,
- (olej),
- voda
Postup
Rožky namočíme vo vode, vyžmýkame a dáme do vyšľahaných vajíčok. Pridáme soľ, korenie, petržlenovú vňať, sódu bikarbónu, lyžicu masti a dobre premiešame.
Na panvici rozpálime masť alebo olej, vylejeme plnku a pomaly pečieme najprv z jednej strany a potom z druhej. Upečenú plnku (śľepu kuru) rozrežeme na menšie kúsky a podávame obyčajne k paprikovým zemiakom alebo k zemiakovej kaši.
Často sa stalo, že sa od obeda zvýšila zemiaková kaša alebo zemiaky. Aby sa neplytvalo, nič nevyhadzovalo, tak sa z nej pripravovali ďalšie jedlá.
Popročské jedlá starých materí
Vygenerované za 0.019 s.