Tatársky biftek zo zemiakov
Tatársky biftek zo zemiakov
3 ks varených zemiakov, 1/2 ČL sladkej papriky, 1/2 ČL štipľavej papriky, 5 – 6 PL kečupu, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, asi 1 dcl oleja
Zemiaky prelisujeme, cibuľu nadrobno pokrájame, cesnak rozotrieme, pridáme mletú sladkú aj pálivú papriku, kečup a s olejom dobre vymiešame. Ja ešte dochucujem podľa vlastnej chuti, na konci pridávam kalíšok dobrého koňaku ako do normálneho tataráku.
Podávame na hriankach, opečených na tuku alebo upečených v hriankovači. Hrianky potrieme cesnakom a podávame natreté zemiakovým tatarákom. Vhodným nápojom je pivo ale aj bylinkový čaj.
Zones.sk – Najväčší študentský portál