Haruľa (zemiaková baba)
Typ práce: Ostatné
Jazyk:
Počet zobrazení: 2 073
Uložení: 42
Haruľa (zemiaková baba)
1200 g zemiakov, 150 g hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 vajcia, 1 dl mlieka, 100 g masti
Olúpané zemiaky postrúhame, zasypeme hladkou múkou, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, rozmrvený majorán, vajcia, mlieko a všetko dobre premiešame. Haruľu pečieme na vymastenom pekáči vo vyhriatej rúre. INÝ VARIANT: 1 kg zemiakov, 1 vajce, 85 g krupice, 85 gramov hladkej múky ( alebo 120 g hladkej múky) , 1 – 2 PL majoránky, mletá rasca, cesnak podľa chuti, soľ, mleté čierne korenie, tuk, kto chce 1 – 2 cibule, 250 g anglickej slaniny
Surové očistené zemiaky nastrúhame do misky. Keď z nich stečie voda, zlejeme ju. Do zemiakov pridáme vajce, krupicu, múku, majoránku, rascu, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak a prípadne nadrobno nakrájanú cibuľu. Všetko dobre premiešame a navrstvíme na vymastený plech na 1 ½ – 2 cm vysoko. Haruľu obložíme tenkými plátkami slaniny ( nie je nutné ) a pečieme 45 – 60 minút pri 190°C.
Podobné práce | Typ práce | Rozsah | |
---|---|---|---|
Pustovnícka baba | Ostatné | 95 slov | |
Zemiaková baba s jablkami | Ostatné | 60 slov | |
Zemiaková baba s kyslou kapustou | Ostatné | 65 slov |