Karolínka a čarovná palička

Slovenský jazyk » Rozprávky

Autor: wanna (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 15.12.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 240 slov
Počet zobrazení: 1 371
Tlačení: 33
Uložení: 37

Karolínka a čarovná palička

Kde bolo, tam bolo, za siedmimi dolinami a šiestimi riekami žila jedna obyčajná, ale skutočne obyčajná rodina. Karolína, dcéra skromných rodičov, navštevovala, podobne ako ostatné deti, miestnu dedinskú školu.

Bola štvrtáčka, ale deti ju nemali rady, pretože tam bola nová. Vždy, keď prišla domov, bola veľmi, ale veľmi smutná. Zakaždým sa ju mama snažila rozveseliť nejakou maškrtou (naposledy pudingovo- banánovým koláčikom), pretože ju trápilo, že sa necíti v škole dobre. 

Jedného dňa, keď prišla domov zo školy opäť neveselá, vošla do svojej izby a dialo sa niečo čudné! Poletovala tam škatuľka a v nej bola kúzelná palička. Karolína ju chytila a vtedy zistila, že to nie je hocijaká palička, ale čarovná. Kúzlila ňou a kúzlila, vykúzlila si čarovnú guľu, cez ktorú pozerala na celý svet, úsmev na tvári i pocit, že ju deti majú rady.

Všetko dobre fungovalo. Deti sa k nej začali pekne správať, hrali sa s ňou, pomáhali jej. Až jedného dňa kúzelná palička zmizla. Hľadala ju všade, no nenašla ju. V skrini, v posteli, za stolíkom, vo všetkých miestnostiach i vo svojich tajomných skrýšach, ale nič...

Ráno išla opäť do školy. Bála sa, čo bude. Avšak udialo sa niečo zvláštne, no o to viac pekné. Keď prišla do triedy, všetci ju mali naďalej radi! Nič sa nezmenilo, aj napriek tomu, že kúzlo prestalo fungovať! Bola veľmi, no veľmi šťastná a každý deň chodila s krásnym úsmevom na tvári nielen do školy, ale aj zo školy

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Rozprávky

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.050 s.
Zavrieť reklamu