Kocúr a myš (Bájka)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 23.02.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 212 slov
Počet zobrazení: 1 018
Tlačení: 78
Uložení: 82

Kocúr a myš (Bájka)

Kocúr a myš boli najlepšími priateľmi. Jedného dňa sa však otvorili dvere a v nich stála pani s krásnou bielou perzskou mačkou. Kocúrikovi išli oči vypadnúť z tej krásy!

Od tej chvíle sa kocúr zaujímal iba o mačku a na svojho najlepšieho pria- teľa zabudol. Myška bola veľmi smutná, že už nestál pri jej boku. Stále ju odháňal a zaujímal sa iba o mačku. Mačka si z myši uťahovala, že aká je malá, škaredá, zubatá a nešikovná. Myšku prekvapilo, že aj kocúr si z nej začal uťahovať, len aby dal mačke za pravdu a získal si jej pozornosť.

Keď sa kocúr ráno zobudil, nevidel mačku v pelechu, a tak sa ju vybral hľadať na ulicu. Bol na sto percent rozhodnutý a odhodlaný jej povedať, že ju ľúbi. Zrazu zbadal jej krásny biely chvost za susedovým plotom. Išiel za ňou. Lenže tá už bola s iným kocúrom. Kocúrikova odvaha sa stratila. Mačka sa tvári- la, že ho nepozná a odstrkovala ho. Kocúrik sa s plačom rozutekal domov. Doma všetko rozpovedal myške.

Myška bola smutná z toho, ako sa k nej kocúrik správal, no nakoniec mu odpustila. Boli znova najlepšími priateľmi a kocúr sľúbil, že sa už nikdy nezaľúbi.

Poučenie: Ľudia by mali byť verní svojim priateľom za každých okolností.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.024 s.
Zavrieť reklamu