Nie je škola ako škola (Úvaha)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: miruska (19)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.04.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 267 slov
Počet zobrazení: 2 667
Tlačení: 95
Uložení: 113

Nie je škola ako škola

Čo tá škola vlastne je? Je to budova, v ktorej sa získavajú vedomosti, ktoré nám budú užitočné v živote. Ale v škole zažijeme aj všelijaké zážitky, trápne momenty, a rôzne srandičky. Áno. V škole sa máme učiť, dávať pozor na hodinách a rešpektovať pokyny učiteľa. Ale bez srandy cez prestávky a cez hodiny to proste nejde. Niekto si hovorí, že škola je mučiareň a podobne.

Ale škola je aj o kamarátoch, o zážitkoch. keby sme nechodili do školy, nemali by sme kamarátov, nemali by sme žiadne zážitky. Tých zážitkov a momentov sa za tých deväť rokov na základnej škole udeje hrozne veľa, či už dobrých, zlých alebo trápnych. Tak napríklad: ste v triede a hovoríte samé nezmysly a potom zistíte, že učiteľ sa rehoce za dverami. Alebo niekoho ohovárate a daná osoba stojí päť krokov od vás. Alebo strčíte kamaráta, ktorý jemne trafí stenu hlavou a máte poznámku. A o pár minút sa na tom zabávate.

Kopa zážitkov je najmä z výletov. Napríklad, keď sa v autobuse postavíte a triedny alebo šofér na vás dobre že nevytiahne pištoľ, aby ste si sadli. Alebo, keď nahlas kričíte a triedny nahlas hovorí, že kvôli vám príde o svoj sluch a nejaké tie zmysly. Takýchto zážitkov je strašne veľa, nikto nám ich nevynahradí a inde ako v škole ich už asi nezažijem. Či už je škola ústav na výkon väzby alebo psychiatria alebo naša neuprataná izba, nemali by sme zabúdať na všetky tie zážitky. Na kamarátov a na učiteľov, ktorí nás tých deväť rokov učili a vydržali s nami každý jeden deň v školskom roku.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#rozpravanie zazitok zo skoly


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu