Klady cestovania verejnou MHD dopravou (Slávnostný prejav)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Referát
Dátum: 24.06.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 182 slov
Počet zobrazení: 879
Tlačení: 69
Uložení: 64

Klady cestovania verejnou MHD dopravou (Slávnostný prejav)

Vážený pedagogický zbor, vážení hostia, milí žiaci!

Veľmi rád by som vás privítal na tomto stretnutí. Dnes by som vám rád predstavil klady cestovania verejnou dopravou. Naša doba je veľmi necitlivá ku kvalite životného prostredia. Ľudia poväčšine využívajú na presun vlastné dopravné prostriedky, pretože je to pre nich pohodlnejšie.

Následkom čoho sú zápchy a dlhé kolóny v dopravných špičkách. Keby sme boli ochotní si o päť maximálne o desať minút privstať, prispeli by sme ku tomu, aby bolo cestovanie pre všetkých jednoduchšie a pohodlnejšie. Verejná doprava je časovo nastavená tak, aby ľudia pohodlne stíhali prísť do práce a deti do školy.

Okrem toho, že by sme tým pomohli ku čistejšiemu ovzdušiu pre všetkých, stretli by sme svojich známych, spolužiakov možno kamarátov, ktorých sme už dlho nevideli. Veľkou výhodou verejnej dopravy je aj to, že je lacnejšia ako osobná a určite treba spomenúť, že ak by sa zmenšil počet áut na cestách, bola by doprava plynulejšia a bezpečnejšia. Preto milé dámy a páni vám určite odporúčam porozmýšľať, ako zajtra ráno pôjdete do práce.

Ďakujem za pozornosť.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Diskusia: Klady cestovania verejnou MHD dopravou (Slávnostný prejav)

Pridať nový komentár


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.020 s.
Zavrieť reklamu