Byť silný znamená byť šťastný (Úvaha)

Byť silný znamená byť šťastný (Úvaha)

Byť silný znamená byť šťastný. Aspoň tak to povedal H.W.Longfellow. Kto to ale je, silný človek? Čo to vlastne znamená? Myslím, že to je otázka, nad ktorou by sa mal zamyslieť každý z nás, keďže každý si to môže interpretovať inak. Sila nemusí byť len fyzická, môže byť aj duševná. A práve táto duševná je možno ešte hodnotnejšia. Pretože táto sila predstavuje boj.

Preto keď sa povie silný človek, predstavím si, ako k tej sile mohol prísť. Vo väčšine prípadov, práve tí najsilnejší boli kedysi najviac zraniteľní. Spadli až na úplne dno, aby tam mohli nájsť tú vnútornú silu, ktorú v sebe skrýva každý z nás. Tú silu, ktorá nás núti bojovať. Bojovať za mier, vnútorný pokoj, šťastie. Bojovať za to, čo si zaslúžime. Jednoducho je to taký človek, ktorý sa tak ľahko nevzdáva. Pozerá sa na svet s nadhľadom, verí že aj ťažké časy ľahko prekoná. A vďaka tomu vie zostať šťastný a pozitívny.

Myslím, že by sme si všetci mali brať z takýchto ľudí príklad. Zamyslieť sa nad tým, ako byť silný pre seba, aj pre svoje okolie. Môžete tak zmeniť svoj aj okolitý svet k lepšiemu. Koniec koncov, každý z nás tú silu môže nájsť.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/27566-byt-silny-znamena-byt-stastny-uvaha/