Príhovor starým rodičom

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: babuska
Typ práce: Ostatné
Dátum: 18.07.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 249 slov
Počet zobrazení: 2 755
Tlačení: 117
Uložení: 132

Príhovor starým rodičom 

Milý starký, drahá rodinka!

Pre niekoho obyčajný deň, pre nás výnimočný.

Dnes sa stretlo presne sedemdesiat kúskov tvojho života, starký, a pred našimi očami sa zrodil nový obraz. Obraz tvojho doterajšieho života. Obraz, ktorý nestačí len vidieť. Treba ho cítiť. Uši starkého, ktoré vždy úprimne počúvajú.

Ruky, ktoré vždy nežne pohladia. Láska, ktorá je pre všetky vnúčatá nekonečná.

Starký, srdce, ktoré nosíš v hrudi, je utkané zo zlata. Každá šedina v tvojich vlasoch je spomienkou na niečo krásne, veselé, ale aj smutné a boľavé. Ľudia hovoria, že hrdinov nájdeme len vo filmoch a v rozprávkach. Ale ja viem, že jeden hrdina je skutočný a stojí tu predo nami.

Starký, toľko ti chcem toho povedať, ale v prvom rade ti chcem poďakovať. Ďakujem, že si do mojej mysle nakreslil spomienky, ktoré nikdy nevymiznú. Ďakujem, že si do môjho srdca vložil pestré farby, ktoré nikdy nestmavnú.

Ďakujem za múdre slová, ktorými obohacuješ životy svojich štyroch vnúčat. Si ten najlepší starký na svete.

Tvoja duša nestarne a tvoj úsmev, ktorý je utvorený zo slnečných lúčov, rozžiari moju tvár každý, každučký deň. Oslavujeme bytie človeka, ktorý je taký výnimočný. Vzácny druh človeka, ktorý nikdy neberie, len dáva.

A k takémuto človeku pociťujem vzácny druh lásky. Lásku, ktorú cítim od svojho narodenia. Lásku, ktorú pociťujem dnes a budem ju cítiť aj zajtra. Aj o rok. Navždy...

V mene celej rodiny ti blahoželám k tomuto nádhernému jubileu. Želám Ti hlavne zdravie, veľa radosti v kruhu svojich najbližších, pre ktorých si vzácnym darom. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu