Ochrana životného prostredia (Diskusný príspevok)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ursula (22)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 07.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 436 slov
Počet zobrazení: 3 492
Tlačení: 140
Uložení: 191

Ochrana životného prostredia (Diskusný príspevok) 

Vážený pán primátor, vedúci Krajského úradu životného prostredia, milí páni poslanci a ostatní prítomní!

Dovoľte mi, aby som sa aj ja mohol zapojiť do diskusii o znečisťovaní životného prostredia regiónu Detva. Ako už všetci dobre viete situácia so znečisťovaním životného prostredia je veľmi vážna, pretože odpadky a čierne skládky stále pribúdajú. Ľudia sú rôzni, niektorí sa snažia vytvoriť si pekné a čisté prostredie okolo seba a niektorí si pekné prostredie zničia a potom si prispôsobujú život k tomu čo si vytvorili.

Myslím si,že vývin ľudstva je dobrý, ale nech sa prispôsobuje našej planéte. Naša planéte Zem sa nebude prispôsobovať nám, my sa musíme prispôsobiť jej. Zamyslime sa nad sebou, pretože prírodu máme len jednu a keď si ju zničíme naspäť ju už nedostaneme.

Podľa mňa veľa ľudom to uľahší život, že si vytvoria čiernu skládku blízko domu aby nemuseli vybavovať a platiť odvoz odpadkov a preto si myslím, že ak by bolo možné mohli by sa znížiť náklady na odvoz a likvidáciu odpadu. Posúdte sami lepšie sa pozerá na okolité prostredie zahádzané odpadkami alebo vyčistené trávniky okolo panelákov a peknú zeleň. Veľmi smutné je to, že za naše trpia aj zvieratá, za posledný mesiac bolo nemerané kritické množstvo nebezpečných látok v potoku Detvianka a zahynulo viac ako 450 rýb.

Rybársky zväz sa preto rozhodol zorganizovať brigádu. Ja by som navrhol problém riešiť súdnym procesom s miestnym Poľnohosrpodárskym družstvom Detva, ktoré znečisťuje vodu potoka Detvianka , vypúšťaním nebezpečných látok.Ako to už bolo viackrát spomínané situácia je vážna a preto je nutné ju riešiť. Jedným z riešení by mohlo byť posilnenie hliadok mestskej polície v mestských častiach Skliarovo a Kostolná, pretože tieto oblasti sú najviac postihnuté škodami , ktoré napáchali leniví a bezočiví ľudia.

Ďalej by som navrhoval zvýšiť pokutu za znečisťovanie životného prostredia a vyhadzovanie odpadkov mimo odpadkových košov. Aktuálnu situáciu by možno pomohlo riešiť aj zvýšenie počtu odpakových košov a to z aktuálneho počtu 1500 na rovných 2000. Veľmi by pomohla aj brigáda, ktorej by sa zúčastnili dobrovoľníci, ktorí by boli ochotní pomôcť pri čistení a skrášľovaní okolia. Mohli by sme vytvoriť projekt pre základné školy s názvom „Vyčisti si okolie“.Je pravda, že všetky tieto návrhy na riešenia sú dosť nákladné, ale stojí to za to mať pekné a čisté okolie.

Stále mi nejde do hlavy, ako niekomu môže byť jedno ako vyzerá jeho okolie. Veľmi ma zarazil aj postoj niektorých poslancov, ktorí sa k problému vyjadrili s postojom, že situácia nie je až tak vážna aby ju bolo nutné hneď riešiť. Svoje tvrdenie o vážnosti situácie môžem podložiť fotografiami, ktoré som odfotografoval priamo pri mojom paneláku a v mestských častiach Skliarovo a Kostolná. Mali by sme sa zamyslieť čo môžeme urobiť pre naše město a začať s tým už dnes a nie zajtra ,keď už bude neskoro…

Ďakujem za slovo.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu