Stretnutie po 50 rokoch príhovor

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: verca123
Typ práce: Ostatné
Dátum: 14.09.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 251 slov
Počet zobrazení: 4 004
Tlačení: 91
Uložení: 102

Stretnutie po 50 rokoch príhovor 

Vážený pán riaditeľ, drahí naši páni profesori, milí spolužiaci!

Taký obyčajný deň - 14. jún! A my tu stojíme vedľa seba prekvapení a zaskočení nemilosrdnosťou maliara času, ako nás vidí svojim kritickým pohľadom.

Sme tu, ohúrení a dojatí zo stretnutia a nedarí sa nám pochopiť, že to naozaj prešlo 50 rokov od vtedy, čo sme túto školu opúšťali. Naše srdcia a rozum sa bránia prijať skutočnosť a na rad prichádza naša bezhraničná fantázia a veľkorysosť, ktorá spravodlivo všetkým vyrovnáva vrásky, prefarbuje šediny, dokonca výrazne uberá na váhe a zrazu vidíme, čo si želáme: svoju mladosť - ten čas, keď sme boli krásni a bezstarostní a svet bol pre nás gombička .

Ale život je už taký. Vždy nám najprv dopraje ten šťastný pocit víťazstva len preto, že už má pre nás prichystané niečo iné, čím túto bezstarostnú etapu definitívne ukončí. A práve v tejto chvíli sa vtedy pre nás začali prvé dni ozajstného života a začalo sa odrátavať aj dnešné naše jubileum.

A čo to znamenalo pre 3 .A?

Nuž, bolo nás 32. 12 dievčat a 20 chlapcov. Z nich 21 ukončilo vysokú školu a dnes máme 5 lekárov, 5 pedagógov na rôznych stupňoch škôl, 1 absolventku prírodných vied a 10 inžinierov. Naši dvaja spolužiaci žijú v zahraničí.Naše potomstvo predstavuje 49 detí a skoro toľko vnúčat a jedno pravnúča.

Bolo nás 32, už je nás len 28. Jano, Števo, Lacko a Berty medzi nás už nikdy neprídu.

Všetkým Vám prajem príjemné zážitky a pekné spomienky na dnešné stretnutie.

Veľa šťastia!

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#príhovor na stretnutie spoziakov


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.031 s.
Zavrieť reklamu