Príbeh psíkovi (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: celestina (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.11.2022
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 344 slov
Počet zobrazení: 1 466
Tlačení: 80
Uložení: 61

Príbeh psíkovi (Rozprávanie) 

Teraz vám napíšem o psíkovi manom Džina. Bola to nemecká doga. Bohužiaľ už je na tej druhej strane v nebi. Ešte si ju pamätám ako malé šteniatko, keď ju môj strýko priniesol, bola taká malinká zlatučká. Mala len tri a pol roka, keď zomrela. Ale teraz vám napíšem o jednej príhode, keď som ju venčila a stratili sme sa, ale vďaka nej sme sa vrátili domov živé a zdravé. Tak začnem.

Jedného krásneho dňa cez letné prázdniny ma rodičia odviezli k babke. Prišli sme tam o 13:30. Hneď ako som vystúpila z auta, som sa rozbehla k jej voliere. Ona bola tak veľmi rada, že som prišla, až od radosti po strop vyskakovala. Babka mi povedala: „Keď chceš, choď s ňou na prechádzku. Ja s ňou nemôžem chodiť, lebo som už stará a nevládzem.“ „Dobre babka, idem.“

Ihneď ako som odpovedala, schmatla som vodítko a pripla som Džinku. Povedala som jej: „No poď, pôjdeme sa vyšantiť k potoku, ktorý je pri lese, dobre?“ „Hav“, zaštekala. Tak sme sa vybrali k potoku. Tam som jej odopla vodítko, pretože bola poslušná. Hrali sme sa tam a bláznili, až kým nezbadala na kraji lesa zajaca. Ako všetci poznáme psov, rozbehla sa za ním. Kričala som na ňu: „Džina, poď sem, Džina k nohe.“ A rozbehla som sa za ňou. Stratila sa mi.

Hľadala som ju dlho predlho. Keď sa začalo stmievať, chcela som sa vrátiť domov, ale zrazu som začula šuchotanie. Zostalo tam chvíľu ticho a spoza kríkov sa vynorila. „Džinka,“ skríkla som. Rozbehla sa ku mne. Bola som veľmi šťastná, že som ju našla. Ale keď som sa chcela vrátiť domov, bola už tma a všetci vieme, že v lese nie je signál. Na šťastie sa Džina rozbehla po ceste svojho pachu a onedlho sme boli doma.

Babka nás čakala s večerou na stole. Keď som prišla dnu, hneď sa ma spýtala: „No čo, vybláznili ste sa?“ „Ale áno, babka, vybláznili sme sa, až moc.“ „To je dobré, aspoň budeš dobre spať.“ Len čo to babka dopovedala, obidve sme s Džinkou spali ako polená. Leto pokračovalo a my sme si spolu užili veľa, veľa ďalších dobrodružstiev.

P.s. Džinka, odpočívaj v pokoji.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.027 s.
Zavrieť reklamu