Čím budem

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 11.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 510 slov
Počet zobrazení: 710
Tlačení: 42
Uložení: 47

Čím budem

1. návrh: AUTOBUSÁR

Strašne, strašne, strašne rád by som chcel byť autobusárom. A viete prečo? Lebo si myslím, že je to super. Šoférovať autobus. Prevážal by som ľudí z mesta do mesta. Ručička na tachometri by na hlavnej ceste stúpala a v dedine zas klesala. Bolo by to super. Pozeral by som z okna, ako prevyšujem všetky okoloidúce vozidlá na ceste. No ešte uvidím, rozhodnem sa.

2. návrh: ARCHITEKT

Strašne, strašne, strašne by som chcel byť architektom. Odmala ma fascinujú vysoké budovy. No veď nebolo by to super? Vymýšľať a navrhovať budovy, ktoré tu ešte neboli? A navyše už mám dva návrhy. Chcem dať Bratislave mrakodrapy a chcem postaviť najvyšší maják na svete v Lisabone. Už som zažil aj výhľad z takého mrakodrapu. Bol som na najvyššej veži Rakúska a na najvyššej stavbe Bratislavy. No ešte uvidím, rozhodnem sa.

3. návrh: PILOT LIETADLA

Strašne by som chcel byť pilotom lietadla. No veď nebolo by to super? Lietal by som ako blázon. Prevážal by som ľudí y Európy do Ameriky. Alebo by som sa zúčastňoval leteckých súťaží, na ktorých by som robil saltá. Nebolo by zlé byť pilotom stíhačky alebo nadzvukového lietadla. Odlepoval by som sa od zeme rýchlosťou tristo kilometrov za hodinu, pozeral by som sa, ako prelietava oblak za oblakom. No ešte uvidím, rozhodnem sa.

4. návrh: ASTRONAUT

Veľmi, veľmi, veľmi by som chcel byť astronautom. Už teraz si to povolanie predstavujem. Mal by som poprepletané nohy a hral by som sa, že plávam vo vesmírnom priestore. Pristával by som na cudzích planétach a preskúmal by som ich. Prezeral by som si Zem z vesmíru a fotil by som ju. Bláznil by som sa a robil rôzne akrobatické kúsky. No ešte uvidím, rozhodnem sa.

5. návrh: SPISOVATEĽ

Veľmi, veľmi by som chcel byť spisovateľom. Veď všetci tvrdia, že mám veľkú fantáziu. Robil by som to napríklad tak, že by som vyšiel na nejaký vrchol hory a tom by som napísal nejaký príbeh. Alebo niečo neskutočné. Moje príbehy by boli krátke aj dlhé. Alebo aj také, čo prinášajú ponaučenie. Keby som napísal nejakú rozprávku, tak by som ju určite nedal sfilmovať, pretože keď si ju človek číta, namáha si aj svoju obrazotvornosť. Ale keď je to sfilmované, tak človek len čumí do televízora a sedí. Písal by som možno pre vlastné vydavateľstvo. No ešte uvidím rozhodnem sa.

Rozhodnutie:

Ja sa stále neviem presne rozhodnúť. Šoférovať autobus by bolo dobré preto, že ba som stál na zastávkach a počúval, ako sa autobus rozbieha. Byť architektom by bolo dobré. Lebo by som sledoval, ako sa stavba dvíha

  • keby som bol už starý, vyšiel by som na najvyššiu a pozeral by som sa z výšky na mrakodrapy, čo som postavil. Keby som bol pilotom lietadla, tak by som robil rôzne manévre, až by cestujúci vracali. Keby som bol astronautom, robil by som kotrmelce vo vesmírnom priestore. A keby som bol spisovateľom, tak by som si založil vlastné vydavateľstvo a o tomto všetkom vám písal.

Ja neviem, čo si mám vybrať. Iste budem mať ešte iné návrhy. Veď na rozhodnutie mám ešte čas.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu