Zóny pre každého študenta

O Džonym z útulku

O Džonym z útulku

Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden útulok. Bol to Mestský útulok. Bolo v ňom veľmi veľa pekných psov, iba jeden tam bol veľmi škaredý. Volal sa Džony. Nikto ho nechcel prichýliť,no proste bol to smoliar ako ja. Džony žil v útulku odjakživa, už sa tam narodil. Po deviatich rokoch života v tomto nepríjemnom prostredí sa Džonyho život zmenil. „Džony!” zakričalana neho teta z útulku ktorá nevyzerala veľmi dobre, mala každý deň tú istú košeľu ktorúneprala, bolo ju cítiť až na sto honov.

Vlasy mala extrémne sivé a mastné celé jej ruky pokrývali chlpy. (maximálne nechutné ),ale vráťme sa k Džonymu. Džony sa len znudene otočil a uvidel misku plnú jedla, ktoré nedojedli iné psy. Džonymu to vôbec nechutilo, a preto nejedol už tretí deň. Je tenký ako špáradlo. Pes v desiatich rokoch by nemal byť taký vyziabnutý. Čochvíľa sa to však zmení. Džony nebol až taký hlúpy, tak počkal, kým sa zotmie,kým všetci odídu a potom podhrabal dieru popod plot a šup, ocitol sa za bránami útulku.

Bál sa, lebo nikdy nebol mimo klietky a dvora. Najprv opatrne kráčal, potom sa rozbehol a bežal popri rieke, až kým nestretol jedného chlapca menom Dre. Chlapec sa ho zľakol a začal pred ním utekať. Džony si len smutne sadol a pozeral, ako pred ním chlapec uteká. Po chvíli sa chlapec zastavil, obzrel sa a uvidel, ako si Džony sedí a smutne pozerá na neho. Dre nabral odvahu a pomaly sa začal ku Džonymu približovať. Džony bol úplne v pohode, chlapec sa ho bál dotknúť preto lebo Džony bol velmi škaredý , stál asi 5 minút pred Džonym až sa Džony priblížil k Dreovi a ľahol si na chrbát. Túžil po tom, aby ho konečne niekto poškrabkal po brušku.

Dre ho začal škrabať po brušku a začali sa hrať, ale zábava skončila vtedy, keď Dre uvidel, ako vychádza z útulku auto s nápisom ODCHYT PSOV. Vtedy obidvom došlo, že je zle, a tak sa rozutekali, bežali asi 10 minút no nedarilo sa im nijako újsť, až Dre si spomenul že včera ockovi pomáhal so zabíjaním klinčekov do steny a že niektoré mu ostali ešte vo vrecku, tak ich rýchlo rozsypal na cestu a hneď na to započuli štyri silné výbuchy. Boli to výbuchy kolies od auta.

Na poslednú chvíľu sa im pred autom podarilo utiecť. Dre si Džonyho obľúbil, prichýlil ho a dal mu poriadne najesť. A tak Džony už nikdy nebol taký tenký, ani smutný, ani špinavý. Žil si takto šťastne s Dreom až do konca svojho života.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30009-o-dzonym-z-utulku/