Môj prvý deň v škole (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 321 slov
Počet zobrazení: 1 155
Tlačení: 48
Uložení: 61

Môj prvý deň v škole (Rozprávanie)

Dňa 2. septembra 2013 v pondelok som prechádzala školskými bránami Súkromného gymnázia v Lopeji. Bol to deň, ktorého som sa nevedela dočkať. Mala som zmiešane pocity z novej školy, z nového prostredia, z nových ľudí a učiteľov.

Škola mi pripadala celkom malá, ale keď som do nej vstúpila, tak som zostala dosť zmätená. Na jednej strane som sa veľmi tešila, ale na druhej som sa aj bála, keďže som tam nikoho nepoznala.

Všade boli cudzí ľudia a nové tváre. Neskôr sa všetci zišli na parkovisku pred našou školou, kde predniesla príhovor pani riaditeľka školy a slávnostne začala školský rok. Potom sa všetci žiaci premiestnili do svojich tried s triednym učiteľom, ktorý bol usmievavý a sympatický.

Aj keď som ho nepoznala, v tej chvíli som bola veľmi rada, že sme ho dostali, lebo som o ňom počula samé dobré veci. Keď som vstupovala do svojej triedy, chcela som nájsť čo najlepšie miesto a sadla som si na stoličku do predposlednej lavice, čo najďalej od profesora. Prisadla si ku mne spolužiačka.

Prvý sa nám predstavil pán učiteľ triedny a potom nasledovali všetci žiaci, moji budúci spolužiaci. Pán učiteľ nás informoval o dodržiavaní školského poriadku a o používaní nových zariadení, ktoré máme na škole. Bola som veľmi očarená novými vecami, ale zároveň som mala obavy, že pôjdem na nesprávne poschodie a do nesprávnej triedy.

Každému pridelil skrinky s kľúčikom do šatne, kde sa prezliekame. Na prvý deň toho bolo na mňa príliš veľa, pán učiteľ nám podal ďalšie pokyny na druhý deň, aby sme vedeli, čo si máme priniesť a ako sa obliecť. S radosťou som išla už konečne domov, mala som z toho všetkého veľký zmätok v hlave.

Dnes, keďže som sa spoznala s novými, príjemnými ľuďmi, do školy chodím s veľkou radosťou. Teším sa na nasledujúce 4 roky zábavy, nových zážitkov a samozrejme vedomostí, ktoré počas štúdia získam. Verím, že som si školu vybrala správne. 

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.039 s.
Zavrieť reklamu