Môj prvý deň na Gymnáziu (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 24.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 302 slov
Počet zobrazení: 824
Tlačení: 57
Uložení: 55

Môj prvý deň na Gymnáziu (Rozprávanie)

Pre niekoho deň ako každý iný, no pre mňa neobyčajný. 2. september. Nemôžem si nepamätať tento deň. Svoj prvý deň na novej škole, kde som práve začala žiť novú kapitolu svojho života. Bola to zmes pocitov, očakávaní a nálad v jednom momente.

Ten tlkot srdca, keď som videla okolo seba mnoho neznámych ľudí a nových tvárí. Zoznámenie s nimi bolo však prekvapujúco dobré. Moje očakávania totiž neboli veľmi priaznivé a pozitívne. Bála som sa, že to bude s kolektívom rovnaké, ako na bývalej škole. No ale opak sa stal pravdou. Získala som super triedu plnú príjemných ľudí. Celý čas som sa obzerala a sledovala som, ako sa postupne plní školský dvor.

Všetci sme už s napätím očakávali pedagogický zbor a hlavne nášho triedneho. Vonku bolo nepríjemne chladno a už som sa nevedela dočkať, kedy sa všetci poberieme do tried. Pani riaditeľka si pre nás pripravila tradičný príhovor. Triedni učitelia si nás postupne rozdelili do tried po menách podľa daného odboru, ktorý sme si vybrali. Po tom dlhom státí sme sa napokon pobrali do tried. Všetci si posadali za nové lavice a počúvali sme inštrukcie od pána triedneho, ktorý nám rozdal svetre, kravaty, kľúče od skriniek. Nastalo krátke zoznamovanie, predstavovanie sa.

Po chvíli sme sa išli merať na nové uniformy, sako, sukne, nohavice a košele. Priznám sa. V tej chvíli ma oblial studený pot. Keď som videla, koľko očí na mne visí, keď ma slečny merali, tak mi nebolo všetko jedno. Avšak zvládli sme to a už som sa veľmi tešila domov. Môj celkový dojem z prvého dňa na Gymnáziu bol veľmi pozitívny, no mala som zmiešané pocity, keďže sa mi dni oddychu, zábavy už spočítali. Cítila som, že práve v tento deň sa mi začína nová životná etapa, ktorou si začínam budovať svoju budúcnosť. Svoj život.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.018 s.
Zavrieť reklamu