Zóny pre každého študenta

Prvý deň v škole

Prvý deň v škole

Prišiel koniec prázdnin a mňa chytali stresy. Blížil sa druhý september a nástup na strednú školu. Bola to pre mňa úplne nová vec. Nevedela som, do čoho idem a aké to tam bude.

Tie typické otázky, či zapadnem, či to budem zvládať. Nastal ten deň a na všetko som odpovede dostala.

Ráno som prekvapivo vstala bez problémov. Bolo chladno, ale ja som to chcela mať dobre zladené, tak som si dala sandálky a radšej som vymrzla. Nahodila som modré sako, chcela som byť za slušnú. Do školy ma viezla krstná. Pred školou ma už čakala kamarátka a vydali sme sa na dvor. Dostala som strach z toľkých nových tvárí, starších žiakov a z nového prostredia. Prečítali naše mená a ja som sa zaradila k mojej triede. S novými spolužiačkami sme sa zo začiatku nerozprávali. Príhovor nebol dlhý a my sme sa pobrali do budovy školy.

Pekne moderne zariadená budova dýchala novotou. To sa mi na škole páčilo. Ako sme kráčali do triedy, na druhé poschodie, samozrejme som zakopla. V triede nám pán učiteľ triedny povedal základné informácie o sebe a škole. Rozdal nám svetríky, kravaty a karty, s ktorými nás naučil aj robiť.

Predstavovanie nebolo zdĺhavé, a tak nám ostal čas aj na prehliadku po škole. Našli sme naše skrinky, jedáleň a kabinet triedneho učiteľa.

Naša prehliadka skončila v klubovni, kde nás pomerali na naše uniformy. Počas merania uniforiem sme sa rozprávali so spolužiačkami a vedela som, že som spoznala nové kamarátky.

Po meraní sme sa rozlúčili v triede a pomaly sa pobrali von zo školy. Ešte sme vyskúšali kartičky, či fungujú pri odchode. Zavolala som mame, aby po mňa prišla.

Ako som kráčala po tých dlhých schodoch, tak som premýšľala, že toto bude miesto, kde budem chodiť najbližšie 4 roky a že som si vybrala dobre. Dúfam, že nikoho nesklamem a že to s touto školou dotiahnem ďaleko.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30048-prvy-den-v-skole/