Čo pre mňa znamená rodina

Čo pre mňa znamená rodina

Svoju rodinu si nevyberáme. Rodina je božím darom pre nás, rovnako ako my pre ňu. Pod slovom rodina si asi každý z nás predstaví teplo domova, lásku, ochranu, bezpečie a veľa iných vecí. Vedeli by ste si predstaviť život bez rodiny?

Nie každý má to šťastie a má svoju rodinu, ktorá ho miluje. Aké to je nebyť milovaný? Nikdy nepocítiť materinskú lásku?

Život je plný nástrah, ktoré musíme zdolávať a život bez rodiny je tiež jednou z nich. Poznám veľa detí, ktoré to šťastie nemali a narodili sa do rozvrátenej rodiny, alebo sú členmi neúplnej rodiny.

Na svete je veľa rodín, v ktorých sú deti utláčané, týrané, jednoducho trpia. Podľa mňa má každý na Zemi právo byť šťastný a milovaný svojou rodinou a blízkymi. Ako sa hovorí, deti za svojich rodičov nemôžu.

Rodičia sú tí, ktorí nám dali život, vychovali nás, starali sa o nás a my im to raz opätujeme. Myslím si, že každý by si mal ceniť to, čo má, pokiaľ to má. Nie iba vtedy, keď o to príde. A naši rodičia tu tiež nebudú naveky, aj keby sme si to tak priali. Oni sú tí, ktorí nás poznajú zo všetkých najdlhšie a najlepšie. Pre mňa je rodina na prvom mieste. Je jedinečná a dôležitá.

Za to, čo pre mňa doposiaľ rodičia a blízki urobili, som im veľmi vďačná. Za starostlivosť, lásku, ochranné krídla, pod ktoré ma vždy prichýlili. Každý deň ďakujem Bohu za ten dar, za to šťastie mať takú skvelú rodinu a za tie podmienky pre život, ktoré mi vytvorili.

Vždy, keď mi je ťažko, na nohy ma postaví úprimné objatie, povzbudenie, pekné slovo, či dobrá rada od niekoho blízkeho. To, čo som doteraz v živote dosiahla je práve ich zásluha, mojich najlepších rodičov vo vesmíre.

Sú pre mňa najdôležitejší a najobetavejší ľudia na svete, akých poznám. Majú na mňa veľký vplyv a ja mám voči ním zas veľký rešpekt. Aj keď sú na mňa často prísni, viem, že to všetko robia len pre mňa a pre moje dobro. Určite by mi nikdy nechceli zle. Naučili ma strašne veľa.

Byť zodpovednou, skromnou, dobrosrdečnou. Vďaka ním viem rozlíšiť, čo je pre mňa zlé a čo dobré, viem kadiaľ mám kráčať ďalej. A za toto a milión ďalších vecí, ktoré som určite zabudla spomenúť, som im vďačná. Oni vedia, že tu pre nich budem vždy, ako tu boli, sú aj budú oni pre mňa. Vo dne, v noci.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30073-co-pre-mna-znamena-rodina/