Horúca čokoláda

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 25.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 210 slov
Počet zobrazení: 552
Tlačení: 54
Uložení: 54

Horúca čokoláda

V jedno krásne decembrové ráno som sa zobudila, roztiahla závesy, otvorila okno a zhlboka som sa nadýchla čerstvého, chladného vzduchu, ktorý mi osviežil moje ospalé telo a pomohol mi uvedomiť si, aký je dnes vlastne deň. Dnes je ten výnimočný deň plný rodinnej pohody – Štedrý deň. Ešte raz som sa nadýchla, zatvorila oči a cítila som, ako do mňa vchádza vianočná nálada. Sama pred sebou som sa pousmiala nad spomienkami z predošlých rokov.

S veselou náladou som išla do kuchyne, kde už rozvoniavalo tradičné vianočné jedlo, ktoré mama už pripravovala. V momente ako som tú vôňu zacítila, vošiel do mňa hlad, a tak som dumala, či je správne dať si na raňajky zemiakový šalát. Myslím, že je odpoveď všetkým známa, ale to ma nezastavilo a nabrala som si kúsok na tanier. Pozrela som sa do obývačky a tam už sedeli moje sestry, zabalené v dekách, pozerajúc vianočné rozprávky, ktoré dávali v televízore.

Ponúkla som, že nám všetkým trom spravím horúcu čokoládu. S radosťou moju ponuku prijali. A tak sme celý deň pozerali rozprávky a večer sme išli k starkej, kde sme sa navečerali, rozbalili darčeky a pokračovali v pozeraní vianočných rozprávok ako celá rodina. Sú to tie najkrajšie chvíle a som veľmi šťastná, že mám takú rodinu.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.021 s.
Zavrieť reklamu