Miesto kam sa stále rada vraciam (Maturitný sloh)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 26.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 324 slov
Počet zobrazení: 1 623
Tlačení: 53
Uložení: 58

Miesto kam sa stále rada vraciam

Miesto, ktoré je môjmu srdcu najbližšie. Je tak ďaleko, ale zároveň tak blízko, že v tom nepoznám rozdiel. Nie je veľa takých miest, na ktoré sa stále rada vraciam a ktoré ma vždy niečím prekvapia. Moje najobľúbenejšie miesto sa nachádza tam, kde sa stretáva zem a nebom, a to ho robí tajomným a kúzelným.

Nachádza sa v našej malebnej krajinke Slovensko a leží v údolí mohutných vrchov. Miesto je obklopené a zahalené bohatou prírodnou krajinkou ako vysokými horami, ktoré nám krásne tancujú v pohybe ladného vetra, ba dokonca niekedy vášnivého hurikánu, hustých temných ale aj zvieratkami naplnených lesov, dominantných či vytýčených vrchov nad zemou, ale aj zeleňami lúk, na ktorých si poletujú včielky, alebo poletujú motýli a malou riečkou, ktorá je priezračná ako najčistejší krištáľ.

Na miesto vedie záhadná kamenistá cestička, po ktorej keď idete, skalky vám pripomínajú zvuk praskania pod nohami a vietor sa vám hra s vlasmi. Cestou vás sprevádza štebot vtáčikov, ktorý môže pripomínať ladnú melódiu pesničky. Toto všetko sa dá nájsť na každom rohu kam sa len obzriete. Je to číra krása, ako sa nechávate unášať do tajomstva čistoty. Cestou na toto miesto sa mi vždy vybavujú moje staré spomienky, ktoré sú zafarbené mojimi pocitmi.

Každý rok keď nastane ten zvláštny čas, kedy máte motýliky v bruchu a neviete sa dočkať od radosti a je to tu, neverím že opäť prešiel rok a znovu som tu. Čas, ktorý tu strávim, je na nezaplatenie. Je to liek na moju dušu a pohladenie na mojom srdci. Zážitky, ktoré stadeto mám, sú ako z toho najkrajšieho sna. Pocity, ktoré tu mám, sú silné a zároveň tak neopísateľné slovami. Je to miesto, na ktoré sa stále teším ako malé dieťa.

Je to miesto, kam sa vždy budem rada vracať a s láskou spomínať, aby som sa kustrochu pozastavila z denného kolobehu života a aspoň na chvíľku zabudla na každodenný zhon okolo seba. Každému prajem mať takéto svoje kúzelné miesto.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#Miesto ,kam sa stále rada vraciam


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.015 s.
Zavrieť reklamu