A predsa sa to stalo

A predsa sa to stalo

Človek nikdy nevie, kde, koho a kedy stretne, alebo ako sa po čase v niekom môže ukázať osoba, s ktorou si chce predstaviť svoju budúcnosť a vie, že s ňou chce tráviť spoločné chvíle.

Niekedy na to stačí aj jeden pohľad. Neviem, či by som to nazval láskou na prvý pohľad, ale viem, že sa to vo mne v jednej sekunde všetko zmenilo.

Poznám ju už štyri roky. Spoznali sme sa, keď sme obaja prišli na tú istú školu, dokonca nás spolu dali aj do rovnakej triedy. Celý ten čas sme sa spoznávali, rozprávali sa spolu a ja som po nej vždy očkom pokukoval. Už od prvého dňa, čo som ju uvidel, sa mi páčila a celé tie roky bola pre mňa vysnívané dievča. Vždy bola pre mňa nádherná.

Má čierne vlasy, ktoré jej padajú až na ramená, sú vždy rozpustené, málokedy ich má v cope. Krásne veľké hnedé oči a večný úsmev na tvári mi vždy vedia vylepšiť deň pri pohľade na ňu. Nie je ani vysoká, ani nízka. Je presne taká akurát a svojou postavou ma vždy priťahovala.

Bola ku mne vždy milá a stále sme sa mali o čom rozprávať. Nemala zlé názory na svet ani na veci, čo sa diali vôkol nás. Páčilo sa mi na nej, že bola vždy sebavedomá a ambiciózna. Keď si stanoví nejaký cieľ, spraví všetko pre to, aby ho dosiahla. To sa mi veľmi páči, pretože bez cieľa sa človek nedostane nikam. Jedna z vecí, ktoré som si na nej cenil a cením, je jej úprimnosť.

Keď sa jej niečo páčilo, dala mi to najavo a rovnako tak, keď s niečím nesúhlasila. Úprimnosť je v dnešnej dobe vzácny dar. Rovnako som si cenil aj to, že je inteligentná, vie, ako sa správať v spoločnosti. To je niečo, čo by som sa od nej mohol učiť. Aj pre takéto veci ma očarila.

Pri pohľade na ňu som nikdy neveril tomu, že dievča ako je ona, by niekedy mohla byť so mnou. Vždy som len sníval o tom, že možno jedného dňa by mohla byť moje dievča.

A predsa sa to stalo! Povedala mi: „Áno,“ a ja som bol v tej chvíli neuveriteľne šťastný. Dalo by sa to pomenovať ako splnený sen, ale to už možno preháňam. Avšak veľa z jej povahových vlastností som si začal všímať, až keď sme už boli spolu a trávili sme spolu viac času.

Prišiel som na to, že je naozaj láskavá, citlivá a dokáže dať svoje city najavo. Ten moment, keď vás niekto objíme alebo pobozká len tak, je jednoducho krásny pocit a v tú chvíľu si človek uvedomí, že túto osobu už nechce stratiť, pretože to je to najkrajšie, čo mohlo prísť. Strašne si cením to, že nie je tuctová. Nikdy sa s ňou nenudím a je s ňou stále sranda.

Stále sa usmieva a ja jej úsmev vážne zbožňujem. Je úžasné, že si dokáže spraviť „srandu“ aj sama zo seba, čo je v dnešnej dobe neoceniteľná vlastnosť. K ľuďom je priateľská a s každým človekom sa rada zoznámi a dokáže sa s ním baviť o hocičom. Vlastnosť, ktorá sa mi na nej veľmi páči a ktorá mnohým ľuďom chýba, je, že nemá rada stereotyp. Nechce robiť stále to isté, čo som rád, pretože ja to tiež nemám rád.

Radšej by objavovala, spoznávala a vymýšľala stále nové aktivity, kam by sme mohli chodiť. Dokonca je dokonalý typ v tom, že si dokáže veci opraviť sama. Podľa mňa je to super vlastnosť, keď je krásna aj zručná a nemusí každú skrinku v dome opraviť chlap.

Áno, uznávam, má aj kopec zlých vlastností, ktoré náš vzťah často okorenia. Ale ani ja nie som bez chýb. No aj cez to zlé vždy radšej myslím na to dobré, na tie pekné chvíle a snažím sa všetkými silami udržať si to najlepšie dievča, ktoré mám naozaj úprimne rád. V živote sú niektorí ľudia darom, niektorí trestom a niektorí skúškou. Je zvláštne, ako až časom prídeme na to, čo všetko je v ľuďoch ukryté a dokáže nás to stále prekvapiť.

Zones.sk – Zóny pre každého študenta
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30238-a-predsa-sa-to-stalo/