Cesta do kina (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 377 slov
Počet zobrazení: 615
Tlačení: 75
Uložení: 66

Cesta do kina

Dňa 13.4.2017 (štvrtok) som sa ja, Aďka, Erik a Andrej dohodli, že pôjdeme do kina na Rýchlo a Zbesilo 8.

O pol tretej sme nastúpili do vlaku, ktorý nás viezol do Banskej Bystrice. Vedľa nás si sadol mladý, 28-ročný chlap, ktorý mal vypité. Začal sa s nami rozprávať o svojej rodine, že ma malého syna, 15-ročnú nevlastnú dcéru a býva v Medzibrode. Celkom zaujímavá cesta, veľmi sme sa nasmiali na niektorých veciach, čo vravel. Potom vystúpil v už spomínanom Medzibrode a my sme cestovali ďalej.

Konečne sme prišli do Banskej Bystrice, vystúpili sme a šli sme na MHD. Erik ešte nikdy nešiel Bystrickou MHD a bol veľmi nadšený z toho, ako zrýchľuje a podobné veci. Prišli sme do Európy a išli sme sa najesť, pretože sme boli veľmi hladní. Potom sme si išli kúpiť lístky, kde sme stretli dvoch Angličanov.

Erik hneď aktívny išiel k nim a snažil sa rozprávať s nimi, ale jeho Angličtina bola veľmi zlá a oni nechápali. Dostali sme lístky a, keď konečne otvorili kinosálu, išli sme dnu. Film mal 136-minút a vydržať sedieť vedľa Erika tak dlho bolo dosť náročné. Ale veľmi sme sa nasmiali na tom, stále sme rozmýšľali, čo sa stane a veľmi sme si to užili. Keď sa film skončil, išli sme na MHD a znova na vlak. Vlak mal dva vagóny a obidva boli strašne preplnené ľuďmi.

Vybrali sme sa do toho druhého, kde som zbadala, že sedí mladá žena sama, tak sme si sadli k nej. Mala kufor a tašku, takže evidentne cestovala domov. Vlak sa pohol a my sme sa začali rozprávať o škole a spomínali sme mená učiteľov. Mladá žena sa nám prihovorila a opýtala sa, kde chodíme do školy.

My sme povedali, že na gymnázium v Lopeji a ona sa usmiala, že tam chodila tiež. Tak sme sa celú cestu z Bystrice až do Lopeja s ňou rozprávali, ako maturovala, na akú vysokú školu chodí a podobne. Potom vystúpila v Lopeji, ja som neskôr vystúpila vo Valaskej a oni v Brezne.

Prišiel po mňa oco na aute, lebo som lenivá vykráčať kopec, aby som zašla domov a on to mal po ceste z Brezna. Zaviezol ma domov, prezliekla som sa, pozrela film, umyla zuby a šla spať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.022 s.
Zavrieť reklamu