Moje rodné mesto

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ninuska (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 27.01.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 214 slov
Počet zobrazení: 1 618
Tlačení: 103
Uložení: 140

Moje rodné mesto

Moje rodné mesto leží na Horehroní a volá sa Brezno. Je to okresné mesto, ktoré obklopujú Nízke Tatry. V meste je vždy rušno. Ľudia sa prechádzajú hore-dole, stále sa za niečím ženú. Staré budovy si prežili svoje, ale som rád, že mesto Brezno sa stará o svoje historické pamiatky, ktoré má.

V centre sa nachádza nádherný katolícky kostol, okolo ktorého je mestský park. Je to veľmi romantické miesto. Vysoké, asi storočné stromy, obkolesujú celý kostol, ktorý akoby chránili svojimi konármi.

Trávnik v parku žiari šťastím, je plný krásnych usmievavých kvietkov, ktoré pripomínajú detské natešené tváričky. Stromy zdobia nádherné listy pripomínajúce obrázky namaľované detskými pastelkami. Je to krásny pocit, keď okolo vás nie je nič iné, len príroda a šantiace listy stromov.

Nádherná fontána zdobí centrum mesta, vedľa ktorého je Horehronské múzeum. Voda vo fontáne si žblnkoce, ako keby vyčítavala detskú riekanku. Pramienky vody akoby sa hrali na naháňačku. V parku sa nachádzajú aj drevené sochy, aj socha M.R. Štefánika.

Mesto Brezno sa môže pochváliť aj zvonicou, ktorá bola postavená v roku 1830, kde boli nainštalované 3 zvony. Najväčší váži 580 kg, je to pýcha mesta Brezna. Táto zvonica sa na Vianoce rozsvieti ako vianočný stromček. Moje rodné mesto je mesto, ktoré vonia históriu a som rád, že tu môžem bývať.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#umelecky opis mesta


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.017 s.
Zavrieť reklamu