Zóny pre každého študenta

Zmysel života (Rozprávanie)

Zmysel života (Rozprávanie)

Poznáme veľa ľudí, ktorí zanechali po sebe stopu v dejinách. Vieme o športovcoch, vedcoch, bádateľoch. Ale napĺňa ich táto činnosť? Možno niekto, o kom nevieme, dal svojej existencii väčší zmysel ako niekto zo slávnych osobností.

Existuje veľa spôsobov, ako dať životu zmysel. U každého je to iné. Ľudia, ktorí pomáhajú iným ľuďom – to je môj vzor. V budúcnosti by som sa k nim rada pridala. Poslanie lekára, vedca, ktorý vymýšľa lieky, psychológa. Ale ľudom pomáha aj niečo úplne maličké. Láska. Keď naplníte svoj život láskou a tú lásku vložíte do prospešných vecí, bude to dokonalé. Pomôžete mnohým ľuďom.

Ja teraz stojím na rázcestí životných ciest a neviem, ktorou sa vydať. Chcem, aby môj život dával zmysel. Pre mňa bude dosiahnuť tieto ciele ťažké, ale verím, že sa mi to podarí. Ja by som chcela do môjho života dať prácu, ktorá by ma napĺňala. Doktorka alebo spisovateľka.

Písať, to ma baví. K lekárskemu povolaniu ma vedie hlavne fakt, že starký zomrel na nádor v mozgu. Starká mala nádor tiež, ale vyliečila sa. Z vlastnej skúsenosti viem, akú veľkú čiernu dieru mám v hrudi po obchode blízkeho. Tak by som chcela, aby týchto dier bolo čo najmenej. A svojou troškou prispieť ku šťastnejšiemu svetu.

Ako spisovateľka by som dávala ľudom šťastie v predstavách. Viem, že život je krutá realita, ale verte mi, knihy liečia.

Na zmysel existencie však nie je potrebné vzdelanie. Niekto je šťastný a naplnený, keď robí náramok, kreslí alebo robí to, čo má rád. Obdivujem ľudí, ktorí dávajú zmysel života nielen sebe, ale aj druhým. Niektoré siroty nemajú zmysel žiť. Ich opatrovateľky im ten zmysel dávajú. Každý by chcel zanechať počas svojho života nejakú stopu. Tú stopu môžu poznať všetci alebo len pár blízkych ľudí.

Život je ako hrubá kniha plná prázdnych listov. Je len na nás, či tú knihu zapíšeme nesúvislými a nepotrebnými vetami, alebo tá kniha bude úhľadne napísaná a dávajúca zmysel.

Veď zmysel života sa dá nájsť tak ľahko! Ale zároveň je to jedna z najťažších vecí v živote človeka. Tak zoberme opraty života do vlastných rúk a začnime písať zmysluplný úhľadný život.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30922-zmysel-zivota-rozpravanie/