Prázdniny so starými rodičmi (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 364 slov
Počet zobrazení: 838
Tlačení: 42
Uložení: 41

Prázdniny so starými rodičmi (Rozprávanie) 

Bolo krásne a horúce leto. Vzduch horel ako oheň, smäd si každý hasil ako vedel. Rozhodol som sa, že pôjdem k babke a dedkovi. Trochu sa ochladím v ich záhrade. Pobalil som si šaty, plávky, loptu a veľa iných vecí, ktorých zoznam bol dlhý ako cesta do Košíc.

Cestoval som autobusom, v ktorom bol ťažký, hustý vzduch. Ledva som prežil tú nepríjemnú i keď krátku cestu. Na zástavke som už zďaleka zbadal dedka. Keď ma uvidel rozžiaril sa od radosti. Ja som mal podobný pocit. Pomohol mi s ťažkou taškou plnou mojich pokladov. Babina ma privítala výbornými koláčmi, ktoré sa na mňa usmievali z plnej misy.

Veci som si zložil v izbe, obul tenisky a vybehol von. Šiel som sa zvítať so psom. Odopol som ho z reťaze a už sme lietali po záhrade ako tajfún, až sme rozzúrili včely. Jedna z nich ma pozdravila poriadnym štípancom. Bolesť ostrá ako meč ma popohnala za babkou. Natrela mi moju boľačku propolisom. Po krátkom neplánovanom oddychu sme išli s dedkom urobiť prieskum povaly. Našli sme tam celkom dobrý bazén.

Nafúkali sme ho a napustili vodou. Na druhý deň už bola správne vyhriata. Plahočil som sa v nej ako kačica, dedko sa chladil vo vani a babka nám znovu piekla nebesky dobré koláče. Keď sa mi už zunovalo kúpať v bazéne, nahliadol som do pivnice a začal hľadať stan. Po krátkom čase som ho našiel a sám postavil. Trvalo mi to síce dlho, ale nevadí, rád sa hrám v stane. Najviac som sa natrápil s neposlušnými tyčami. Odmenil som sa čerstvými pukancami, ktoré som si vychutnával spolu so zvláštnym pachom stanu.

Začínalo sa stmievať, tma čoraz väčšmi hustla. Odpratal som sa teda dovnútra, kde babka pozerala správy a dedko sa ešte stále máčal vo vani. Prisadol som si k babine a nevedel sa dosýtiť jej dobrými koláčmi. Zaspal som ako Snehulienka.

Ráno ma zobudili sliepky svojím hlasným krákaním. Šiel som ich pozrieť do kurína. Keď som sa vrátil dnu, chutné raňajky už trónili na stole. Hrianky s cesnakom a maslom.

Bolo krásne krištáľové ráno, ešte trochu chladno, ale deň nám už sľuboval nové zážitky prepletené stretnutiami s našimi milými známymi a blízkymi.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.016 s.
Zavrieť reklamu