Moji starí rodičia (Rozprávanie)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: erikaaa (18)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 22.06.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 208 slov
Počet zobrazení: 636
Tlačení: 35
Uložení: 91

Moji starí rodičia (Rozprávanie)  

Moji starí rodičia bývajú v Komjatnej. Majú ma veľmi radi a preto aj ja rád chodím k nim.

Keď som bol malý chlapec, rád som chodil ku starkému hlavne vtedy, keď po obede začal kŕmiť dobytok, ktorý chovali. Veľmi rád som s ním kŕmil, keď v maštali mali malé teliatko. Chodievali sme s nimi aj do poľa, keď sa hrabalo seno alebo sa vykopávali zemiaky.

V poli nám dali do ruky hrable a ukazovali, ako máme hrabať seno. No ako chlapec som mal najradšej, keď som sa mohol odviezť na traktore. Keď som bol starší, starký mi ukázal, ako sa štartuje traktor, ako sa brzdí a vtedy to bolo najlepšie, keď som si mohol so starkým zašoférovať.

Takto postupne prebúdzali v nás lásku ku zvieratám, ale nás aj učili a napomínali ako treba pracovať a vedieť si prácu vážiť. Síce, žije mi už len starký, ale keď niečo robím a on ma pri tom pristihne, povie mi, či to robím dobre a ukáže mi, ako si môžem robotu uľahčiť.

Takže, keď to tak zhrniem, moji starí rodičia ma naučili láske ku zvieratám. Pri práci ma naučili, aby som premýšľal, ako to urobiť dobre, ako si prácu uľahčiť, aby som sa zbytočne nenarobil, aby som si vedel vážiť peniaze, ktoré zarobím, lebo, kto si váži prácu, váži si aj peniaze.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.105 s.
Zavrieť reklamu