Zóny pre každého študenta

Moja stará mama (Rozprávanie)

Moja stará mama (Rozprávanie) 

Moju starú mamu mám veľmi rada. Mám s ňou veľmi dobrý vzťah. Je ako moja druhá mama.

Naučila ma toho veľa, napríklad: variť, piecť, hrať žolíka, riešiť sudoku a mnoho iných vecí. Ja som ju napríklad naučila používať internet. Spolu sme zažili rôzne zážitky, ako je cesta do Švajčiarska alebo výlet do Lúčok. Mám ju rada, pretože je veľmi milá, pozorná, usmievavá a múdra.

Síce tým vekom nie je navonok už taká krásna ako bývala kedysi, ale vo vnútri je stále dokonalá. Taktiež je aj vynikajúcou kuchárkou. Robí tú najlepšiu kyslú polievku pod slnkom. Vždy sa u nej poriadne najem. Starká miluje telenovely. Dokázala by ich sledovať od rána do večera.

Jej najobľúbenejšou je „Keď budeš moja“. Veľmi si na nej vážim to, že sa jej môžem s čímkoľvek zdôveriť a ona ma pochopí. Stačí len, keď sa na mňa usmeje a hneď mám lepšiu náladu. Dala mi veľmi veľa rád do života.

Síce bola prísne vychovávaná, no na mňa tak vôbec nepôsobí. Nikdy nebola prísna, dokonca na mňa nikdy nezdvihla tón hlasu. Všetko zlé vždy obrátila na „srandu“ a to mám na nej rada, ten jej optimizmus, ktorého má v sebe toľko veľa.

Ak raz budem starou mamou, chcela by som byť taká, aká bola tá moja. Som veľmi rada, že ju mám, nedala by som ju za nič na svete.

Zones.sk – Najväčší študentský portál
https://www.zones.sk/studentske-prace/slohove-prace/30967-moja-stara-mama-rozpravanie/