Leto (Umelecký opis)

Slovenský jazyk » Slohové práce

Autor: ypsilon (16)
Typ práce: Ostatné
Dátum: 28.08.2023
Jazyk: Slovenčina
Rozsah: 191 slov
Počet zobrazení: 2 299
Tlačení: 45
Uložení: 54

Leto (Umelecký opis)

Leto – najkrajšie ročné obdobie. Pani Jar Odovzdáva svoju moc a žezlo Kráľovnej tepla. V človeku prebieha množstvo pocitov. A príroda? Jednoducho príroda, má svoje čaro.

Príroda sa zaodela do zeleného rúcha, zubaté slnko vystriedali teplé lúče. Proces prebúdzania prírody je ukončený. Svet srší životom, cítiť to z každej strany.

Na najvyšších malebných štítoch prekrásnych hôr sa sneh pomaly, ale isto roztápa a jeho vody v podobe sĺz vtekajú do údolí, ktoré sú preplnená novým životom. Navôkol počuť vtáčí koncert, ktorý sa ozýva z bohatých korún stromov.

Jeden z najkrajších letných pohľadov je pohľad na more. Nad hladinou mora vidieť nízky let čajok a počúvať ich neutíchajúci štebot. Krvavé lúče zapadajúceho slnka akoby hovorili odchádzajúcemu dňu: ,,Zbohom!“ So zavretými očami do piesku hebkého ako koberec zaboriť nohy a nechať sa unášať atmosférou. Vo vode čistej ako kryštál sa ponúka morský svet akoby namaľovaný na plátne svetoznámeho maliara. Vieto sa hrá na skrývačku s vodou, vlní ju ako závoj nevesty.

Tak ako končí deň i noc, i toto najúchvatnejšie ročné obdobie musí skončiť. Stromy sa začínajú zaodievať do farebných šiat, štebot vtákov je zriedkavejší. Kráľovná tepla odovzdáva žezlo pani Jeseni.

Oboduj prácu: 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Vyhľadaj ďalšie študentské práce pre tieto populárne kľúčové slová:

#umelecký opis leto


Odporúčame

Slovenský jazyk » Slohové práce

:: KATEGÓRIE – Referáty, ťaháky, maturita:

Vygenerované za 0.019 s.
Zavrieť reklamu